Memur-Sendikaları Konfederasyonu'na (Memur-Sen) bağlı Sağlık-Sen Sinop Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu Otel Melia Kasım'da büyük bir katılımla yapıldı. Açılış ve divanın teşekkülü ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan genel kurulda divan başkanlığını Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Kemal Çırak yaptı. 

'Kısa sürede çok iş başardık'

Açılış konuşmasını yapan Şube Başkanı Ramazan Açıkgöz, genel kurula icabet eden tüm davetlilere ve sendika üyelerine teşekkür etti. Sendika olarak kısa sürede büyük mesafe kat ettiklerini dile getiren Açıkgöz; "20 yıl önce rahmetli Mehmet Akif İnan hocamızla yola çıkan bir avuç insan, çığ gibi büyüyerek bu gün 700 bin civarında üyeye ulaşmıştır. Sinop Sağlık-Sen olarak son yıllarda ciddi atılımlar gerçekleştirerek büyümüş, kurumsal kimliğe ulaşma yolunda önemli mesafeler kat ettik. 2007 yılında almış olduğumuz il temsilciliği görevinde yönetim kurulu, iş yeri temsilcileri ve tüm ekibimizle birlikte katılımcı bir sendika olma ilkesi ile sendikamızı ücret sendikacılığı değil, hizmet sendikacılığını esas alan bir sendika olarak tanıtmayı birlikte başardık. Toplumun yararına olan konularda Sağlık-Sen olarak her türlü fedakarlığı yaparak üstümüze düşeni yerine getirmeye çalıştık. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sesi olup, çalışmalarımızın ekonomik, sosyal ve özlük haklarını savunmak amacıyla yapılan doğru ve faydalı icraatlara destek, yapılan bütün yanlışların ve haksızlıkların da karşısında olduk.

Topluma önder olmaya, öncü olmaya, hakkın ve hakikatin yanında olmaya çalıştık. Bu amaçla Sinop Sağlık-Sen olarak Memur-Sen saflarına katıldık ve bu kutlu mücadelede yerimizi aldık. Amacımız, yapılacak haksızlıkların karşısında durmak, üyemiz olsun olmasın tüm çalışan arkadaşlarımızın ekonomik, sosyal ve özlük haklarını savunmak ve böylece hem milletimiz hem de ülkemize hizmet etmekti.

'Aşılması gereken sorunlarımız var'

Bu güne kadar millet adına çalışanlar adına yaptıkları ve çalışanların gösterdiği teveccüh Sendikamızı yetkiye taşımıştır. Sendikal mücadelede kanundan kaynaklanan bazı eksiklikler vardır. 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanununun haklarımızı savunmakta bizleri sınırlayan eksiklikleri; toplu sözleşme ve grev hakkı, siyasete katılım haklarıdır. Yeni kabul edilen Anayasa maddesi ile toplu sözleşme hakkı halkımızın büyük teveccühü ile onaylanmıştır. Grev hakkı ise ileriki sendikal mücadelelerimizde hedeflerimiz arasında olacaktır. Grev hakkı ve siyasete katılım hakkını alabilmemiz için bu mücadeleyi hep birlikte yapmamız gerekmektedir.

Sağlık-Sen'e Davet

Sinop Sağlık- Sen olarak her türlü hak arama mücadelemizi, tüm sağlık ve sosyal hizmetler camiasını kucaklayan bir anlayışla sürdürüyoruz. Gün, hep birlikte kenetlenerek hareket etme günüdür ve artık kaybedecek zaman kalmamıştır. Kararlı ve emin adımlarla yürüdüğümüz bu yolda, tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını ilkeli, çalışkan, güçlü ve dürüst sendikacılık için Sağlık-Sen çatısı altında toplanmaya davet ediyorum" dedi.

'Emeğinizi Gasp Ettirmeyin'

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ise yaptığı konuşmada, Memur-Sen ve Sağlık-Sen'in yaptığı önemli çalışmaları birilerinin sahiplenmeye çalıştığını söyledi. Memiş; "Sinop'ta geçmiş yıllara nazaran son iki yılda kat etmiş olduğumuz ivme ortada. Bir çok kazanımız olmasına rağmen, maalesef bunları sahada anlatamamak gibi bir eksikliğimiz söz konusu. Okumuyoruz ve anlatmıyoruz. Bakın sizlerin sahada vermiş olduğunuz emeğinizi, alın terinizi birileri gasp ediyor ve sizin alın terinizden nemalanmak kaydıyla, istedikleri, engel oldukları şeyleri kendileri yapmış gibi sahada anlatabiliyor. Yeni dönemde inşallah seçimlerden sonra biz Sinop Sağlık-Sen'in burada bin üye sayısına ulaşması ve bu kazanımlarımızı sahaya daha iyi anlatmasını istiyoruz. Sağlık-Sen'in sizlerle beraber Sinop'ta daha kurumsallaşmasını istiyoruz. Bayan arkadaşlarımızın katılımları da bizleri son derece sevindirdi. Biz Sağlık-Sen kadın komisyonları kurmayalım istiyoruz. Niye kadın komisyonu var da erkek komisyonu yok? Kadınlar komisyon kurup, pasta börek yapıp gün düzenleyip oradan gelir elde edip reklam mı yapacak. Hayır. Biz artık komisyon kurmayacağız. Sağlık sektöründe çalışan çoğunluğu kadınların oluşturmasına rağmen Sağlık-Sen'in temsilcileri olarak kadınların artık aktif olmasını istiyoruz. Artık Türkiye'nin her bölgesinde temsilci anlamında kadınlarla erkeklerin aynı oranlara yaklaşık şeklinde aktive edilmesini istiyoruz. Bu anlamda ben genel kurulun Sinop'a hayırlar getirmesini temenni ediyorum" diye konuştu. 

"Yeni yönetimde kimler var?"

Konuşmalar ardından seçimlere geçildi. 112 delegenin oy kullandığı genel kurula tek liste olarak giren mevcut başkan Ramazan Açıkgöz oyların tamamına yakınını alarak tekrar başkanlığa seçildi. Ramazan Açıkgöz başkanlığında oluşan yeni yönetim kurulunda şu isimler yer alıyor; "Erol Çorum, Zafer Soner Bıçakçı, Mustafa Yıldız, Yavuz Karagülle, Recep Demirel ve Rifat Karakurt. Denetim Kurulu; Eyüp Dinç, Sefer Güçlü, Metin Sivaslı, Remzi Yeşil ve Yaşar Kaplan. Disiplik Kurulu; Mustafa Kemal Gökcan, Hasan Ekiz, Sema Yağcı, İmdat Kaya ve Mehmet Şen" Genel kurulda üst kurul üyeliğine ise Ramazan Açıkgöz getirildi.

Genel kurula; Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Kemal Çırak, AK Parti Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak, İl Sağlık Müdürü Abdullah Cesur, İl
 Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Mustafa Tosur, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Soysal, Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı İlhan Öksüz, Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz, Amasya Şube Başkanı Recep Eliaçık, Ordu Şube Başkanı Bilal İnanlı, Giresun Şube Başkanı Kerim Süral ve Çankırı Şube Başkanı Tuna Dinç, Memur-Sen'e bağlı sendikaların il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda sendika üyesi katıldı. 

 

 

Editör: Vitrin Haber