Sinop Merkez Bostancılı, Ordu, Osmaniye ve Korucuk köyleri, köy statüsünden çıkartılarak resmen Sinop'un mahallesi oldu. Karar resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Belediye Başkanı Baki Ergül, yeni Sinop'un bu bölgelerde teşkil edeceğini söyledi.  

Resmi Gazete'de yayımlanan kara göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın onayları ile 4 köyün tüzel kişilikleri kaldırılarak Sinop Belediyesi sınırları içine dahil edildi. Kararla birlikte Sinop kent merkezi, 4 yeni mahalleye daha sahip oldu ve nüfusunu arttırarak 50 bin eşiğini aştı.  

25 Şubat 2016 tarihli Resmi Gazete'nin 2016/113 sayılı kararında; "Sinop ili Merkez ilçesine bağlı Bostancılı, Korucuk, Ordu ve Osmaniye köylerinin tüzel kişilikleri kaldırılarak, Sinop Belediyesi sınırları içine katılması, 5393 sayılı Belediye Kanunun 11'ci maddesi uyarınca uygun görülmüştür" denildi.   


SİNOP'UN İLLER BANKASI PAYI ARTACAK
Vitrinhaber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Serhat Özşahin'in sorularını yanıtlayan Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, kararın Sinop için sevindirici olduğunu söyledi. Sinop'un nüfusunun artmasıyla birlikte İller Bankasından alacağı payında artacağını kaydeden Baki Ergül, yeni Sinop'unda mahalle statüsü kazanan alanlarda teşkil edeceğini söyledi. Baki Ergül sözlerini şöyle sürdürdü; İlk olarak Sinop nüfusu 50 binin üzerine çıkacak. 50 bin nüfus eşiği psikolojik bir eşiktir. Dolayısıyla Sinop 50 bin nüfuslu bir şehir olacak. ikincisi biz belediye olarak zaten bu 4 köyümüze bütün hizmetleri getiriyoruz. Örneğin; içme suyunu yapıyoruz, çöpünü alıyoruz, yolunu yapıyoruz, doğal gazını getiriyoruz. Ancak bu nüfustan hiç istifade edemiyoruz. Şöyle ki; biliyorsunuz belediyelerin gelirlerini İller Bankası'nın gönderdiği paralar teşkil ediyor. Bu da nüfusa oranla oluyor. Yani nüfusunuz ne kadar çoksa aldığınız para da o kadar çok oluyor. Hatta ben zaman zaman; 'En azında 4 ay nüfusumuzun çok olduğu zamanlar 150-200 bin nüfusa göre bize para verin de daha iyi hizmet götürelim' diye talepte bulunuyorum. Bir başka nokta da; belediye alanını içine alınan bölgede bir çok çarpık yapılaşma oluyor. Kaçak göçek bir çok yapılar yapılıyor. Hepsini fark edemiyorsunuz. 

YENİ SİNOP YENİ MAHALLELERDE TEŞKİL EDECEK
Bundan sonra şimdi bunlar düzgün hale gelecek. Yeni Sinop artık dışarıda teşkil edilecek. Yollarımız, yeşilimiz, binalarımız, sosyal tesislerimiz hep ona göre olacak. Çok güzel bir şehir olacak diye düşünüyorum. Bizim bu noktada imar planı çalışmalarımız da devam ediyor. Daha modern ve daha güzel bir Sinop olacak diye 4-5 yıldır uğraşıyoruz. Kısmet bu güneymiş. İnşallah çalışmalarımız bu yönde devam edecek. Yeni mahallelerimizdeki vatandaşlarımızla sık sık bir araya gelerek, toplantılar yaparak çalışmalar hakkında onları bilgilendireceğiz" diye konuştu. 


 
Editör: Vitrin Haber