Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciası nedeniyle Başbakanlık tarafından 13 mayıs 2014 tarihinden itibaren 3 günlük milli yas ilan edilirken, tüm yurtta olduğu gibi Sinop'ta da bayraklar yarıya indirildi.

Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciası tüm dünyada büyük üzüntüye neden oldu. Başbakanlık tarafından dün bir açıklama yapılarak, ulusal yas ilan edildiği, tüm yurtta ve dış temsilciliklerimizde bayrakların yarıya indirileceği duyuruldu.

Başbakanlığın resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, "Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan ve aziz milletimizi hüzne boğan maden faciası nedeniyle Başbakanlık tarafından 13 Mayıs 2014 tarihinden itibaren ülkemizde üç günlük milli yas ilan edilmiştir. Yas alameti olarak bugün tüm yurtta ve dış temsilciliklerimizde bayraklar yarıya indirilecektir" denildi.

Öte yandan tüm yurtta olduğu gibi Sinop'ta da başta valilik olmak üzere tüm kurumlarda bayraklar yarıya indirildi. Sinoplular gelişmeleri saniye saniye TV ekranlarından ve internet üzerinden takip etti. 




Editör: Gülay Yıldırım Kavak