Sinop Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Su Ürünleri kontrol ekipleri tarafından yapılan denetimlerde merkez balıkçı barınağında iplerle bağlı çuvallarda 150 kilo midye ele geçirildi.

Sinop Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne yapılan bir ihbar üzerine harekete geçen Su Ürünleri Kontrol ekipleri yaptıkları denetimlerde, merkez balıkçı barınağında iplerle bağlı olarak denize asılı vaziyette bırakılmış sahipsiz 6 çuval yaklaşık 150 kilo midye tespit etti. ekipler tarafından el konulan midyeler canlı oldukları tespit edilerek denize bırakıldı. 

Konuyla ilgili İl bir açıklama yapan Sinop İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Asak, İl Müdürlüğü ekiplerince denetimlerin aralıksız olarak sürdürüldüğünü söyledi. Asak; “Ekiplerimiz tarafından sürdürülen su ürünleri denetimlerinde denizdeki canlılar ile doğal yaşamın korunması ve sürdürülebilir olmasını amaçlamaktayız” dedi. 3/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğin"  27.Maddesi gereği; 1 Mayıs – 30 Haziran tarihleri arasında midye avcılığının yasak olduğunu hatırlatan Asak; “Aynı zamanda aynı tebliğin 45.Maddesi gereği Avlanma yasağı süresince istihsali yasaklanan su ürünlerinin her ne suretle olursa olsun satışı, nakli ve imalatta kullanılması da yasaklanmıştır. Bu sebeple tüm vatandaşlarımızın av yasaklarına uymalarını rica ediyor, uymayanlar hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılacağı hatırlatmak istiyorum” diye konuştu. 



Editör: Vitrin Haber