AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, eskisi yıkılarak yapımına başlanılan yeni stadyum inşaatında incelemelerde bulundu.

AK Parti İl Başkanı Ali Çöpcü, İlçe Başkanı Fatih Özçelik ve Sinopspor Başkanı Ayhan Özhan ile inşaat alanında incelemede bulunan Milletvekili Maviş, yetkililerden bilgi aldı. Nazım Maviş daha sonra iş makinesine binerek, yıkım için son darbeyi vurdu. 

Çalışmalar hakkında gazetecilere açıklamalarda bulunan Nazım Maviş, eski stadyumun 44 yıldır hizmet verdiğini hatırlattı.

Yeni stadın 10 bin kişi kapasiteli olacağını belirten Maviş: “1974 yılında hizmete başlamış 44 yıllık bir stadın son yıkım kazmasını vurduk. Ben yıkım çalışmaları başladığında bunu şöyle bir sloganla duyurmuştum; ‘Yıkıyoruz, daha iyisini yapmak için’. Gerçekten Sinop’a yakışanı yapmak üzere Dokuzoğlu Stadı’nın yıkımı tamamlanıyor. Ben yeni stat projesinin buraya kadar gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sinop yakışanı kazanıyor. 10 bin kişilik bir stadı Sinop'a kazandırıyoruz. Bu stat gerçekten modern bir stat olacak. Bizim Sinop için hayallerimiz ve ufkumuz büyük. O yüzden stadı da büyük yapıyoruz. Biz Sinop'un geleceğini düşünüyoruz" dedi.

İÇERİSİNDE YOK YOK
Yaklaşık 10 bin seyirci kapasiteli planlanan stad müştemilatı içinde iki adet bireysel antreman salonu, 2 adet fitnes salonu, antrenör ve doktor odaları, engelli girişi ve engelli asansörü, birçok VİP odası ve VİP Salonunun yanı sıra, atma ve atlama gibi tüm sektörlerin yer alacağı atletizmin pisti yer alacak. Yeni yapılacak stadyumun gelecek 50 yılın ihtiyaçlarını karşılayacak. 




Editör: Vitrin Haber