Ziraat odaları il koordinasyon kurulu toplantısı düzenlendi. Erfelek ziraat odası binasında düzenlenen toplantıya, Sinop Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Özben, Erfelek Ziraat Odası Başkanı Ali Koca, Boyabat Ziraat Odası Başkanı Cemil Elmacı, Durağan Ziraat Odası Başkanı Enver Yeğin, Gerze Ziraat Odası Başkanı Ahmet Tiryaki, Dikmem Ziraat Odası Başkanı Kadir Mutlu ve Türkeli Ziraat Odası Başkanı Murat Yıldırım Katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Erfelek Ziraat Odası Başkanı Ali Koca, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin ilimiz fındık hasadı başlamadan önce fındıkta girdi maliyetlerini de dikkate alarak fındık fiyatının açıklamasını ve piyasaya girmesini fındık üreticisi çiftçiler için önemli olduğunu dile getirdi.

Konuşmasında ayrıca köylerdeki çevre kirliliğine de dikkat çeken Erfelek Ziraat Odası Başkanı Ali Koca, bu kirliliğin doğal yaşamı da olumsuz etkilediğini ifade etti.

Koca; “Son yıllarda hazır tüketimin  artması ile birlikte evsel atıkların orman içlerine atılması ve bu sebeple çöp yığınlarının oluşması sonucunda ayı, domuz ve kurt gibi vahşi hayvanlar köy içlerine kadar gelmekte. Bu da tarla bitkileri başta olmak üzere meyve ağaçlarına, evcil hayvanlara ve insanlara zarar vermekte. Sağlıksız ortam oluşturan köylerdeki çöp sorununun çözüme kavuşturulması bu konuda acil önlem alınması gerekmektedir” dedi. 

Toplantıda daha sonra söz alan Durağan Ziraat Odası Başkanı Enver Yeğin de İlçe Tarım Müdürlüklerinde görev yapan Ziraat mühendislerinin sayısının yetersiz olduğu bu konuda çiftçilerin mağduriyet yaşadığını belirtti.
Toplantıda ayrıca diğer Ziraat Odası Başkanları da muhtelif tarımsal konulardaki sorunlar için görüş ve önerilerini dile getirdiler. Toplantıda alınan kararlar ilgili merci ve makamlara iletilmesi çözüm yollarının aranması karara bağlandı. 
Bir sonraki toplantının Türkeli Ziraat Odasında Başkanlığında yapılması kararlaştırıldı.

Editör: Vitrin Haber