Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR), üniversite öğrencilerini yurtlar hakkında bilgilendirmek amacıyla tanıtım günleri başlattı.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR), hizmet ve faaliyetleri hakkında öğrencileri, velileri ve kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla 14 Eylül-02 Ekim 2015 tarihleri arasında tüm il merkezlerinde başlatılan  'Yurtkur Tanıtım Günleri'  Sinop otogarında da oluşturulan özel görevliler tarafından faaliyete geçti.
Türkiye genelinde başlatılan 'Yurtkur Tanıtım Günleri'  kapsamında Sinop Kredi ve Yurtlar İl Müdürlüğü Sinop Şehirlerarası Terminal İşletmesinde üniversite öğrencileri ve velileri bilgilendirmek için stant kurdu.

Stand görevlilerini yerinde ziyaret eden çalışmaları yerinde inceleyen Sinop Kredi ve Yurtlar İl Müdürü Adnan Menderes Dümen ve Sinop Yurt Müdür Vekili Gülhan Özberk Sinop otobüs terminali kurulan standa görevli Yurt yönetim memuru Gökhan Kayacal’dan çalışmalarla ile ilgili bilgiler aldı. Sinop Kredi ve Yurtlar İl Müdürü Adnan Menderes Dümen amaçlarının Sinop’a okumak için gelen öğrencileri yurtlar hakkında doğru bilgilendirmek olduğunu ifade ederek, "Öğrenciler yurtlar hakkında eksik hatta yanlış bilgiyle geliyor. Sinop’u tanımayan öğrenciler var. Amacımız öğrencilere ve velilerine yurtta yaşama şartlarını anlatmak, yurtların imkanları hakkında bilgi vermek" dedi.
Editör: Vitrin Haber