AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, ilimize kazandırılacak olan Yüksek Öğrenim Yurtları konusunda kamuoyunu bilgilendirdi.

Maviş, bugün itibariyle Yüksek Öğrenim Öğrenci yurtlarımızda, bin 655 öğrenci kapasitesiyle hizmet verildiğini, 2019 yılına kadar Sinop Üniversitesinde 16 bin 500 öğrenci hedeflerinin gerçekleşebilmesi yolunda öğrencilerin barınma ihtiyaçlarının biran önce karşılanması için yurt ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik çalışmalara öncelik verdiklerini söyledi.

5 BİN 857 ÖĞRENCİ KAPASİTE ARTIŞI SAĞLANACAK
KYK Yüksek Öğrenim Öğrenci kapasitemizde 2019 yılına kadar 5 bin 857 kişilik bir artış sağlanarak öğrenci kapasitenin 7 bin 512’ye yükseltileceğini ifade eden AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, yatırım programlarına alınan veya kiralama yoluyla hizmete alınan Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurtlarıyla 2019 yılına kadar öğrenci kapasitesinde yüzde 354 artış oranı gibi rekor düzeyde bir artış gerçekleştirileceğini ifade etti.
Maviş; “Sinop merkezde kiralama yoluyla bin 190, bin 250 ve 2 bin 392 kişilik olmak üzere toplam 4 bin 832 öğrenci kapasiteli 3 yeni yüksek öğrenim öğrenci yurdu planlanıyor.
Ayancık ilçemizde Yüksek Öğrenim Kız Öğrencilerine yönelik 250 kişilik Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu Müşavirlik ihale süreci Mart ayında başlayacak. Yapım ihalesi ise Haziran ayında gerçekleştirilecek. 
Yine kiralama yoluyla 225 kapasiteli Yüksek Öğrenim Yurdunun Gerze ilçemize kazandırılması için çalışmalarımız devam etmekte.
Boyabat ilçemizde yapımı tamamlanan 300 kişilik yüksek öğrenim öğrenci yurduna ilaveten, Yüksek Öğrenim Kız Öğrencilerine yönelik 250 kişilik Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu Müşavirlik ihale sürecinin Mart ayında başlayacağını, yapım ihalesinin Haziran ayında yapılacak” dedi.

YURT STANDARTLARIMIZ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR
Açıklamasında yurt standartlarının olabildiğince üst seviyelere çıkarıldığının altını çizen AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, yeni dönemde bu gelişmelerin artarak devam edeceğini söyledi. Maviş; “Yeni dönemde öğrenci yurtlarımız, ortopedik yatak, temizlik hizmetleri, etüt ve dinlenme salonları, şark köşeleri, çamaşır yıkama ve kurutma hizmetleri, spor salonları ve spor aletleri, internet, fotokopi, yazıcı lcd Tv, kablolu yayın, tam teçhizatlı revir, jeneratör ve su depolarıyla kesintisiz temel ihtiyaçların giderildiği evimizin sıcaklığını aratmayacak, bir standartta olacak. Şehrimize gelen öğrencilerin üniversite hayatları boyunca anne babaların bizlere emaneti olduğundan bahisle öğrencilerimizin rahatı için her tür konforu sağlamanın misafirperverliğimizin gereğidir” diye konuştu.

2019 HEDEFİMİZ 16 BİN 500 ÖĞRENCİ
Sinop’ta öğrenci sayısını 2019 yılı itibariyle 16 bin 500 olmasının hedeflendiğinin altını çizen AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, bu anlamda yeni bölümlerin açılması için gerekli çalışmaların yapıldığını söyledi. Maviş; “Marka Şehir Sinop’umuzun eğitim, kültür ve üniversite şehri olması yolunda şehrimizi şahlanışa kaldıracak büyük yatırımların, aşama aşama hayata geçirildi. 2019’da Sinop Üniversitesi’nin 16 bin 500 öğrenciye ulaşması hedefine yönelik yeni bölümlerin açılması ve kampüsün daha modern hale gelebilmesi için bütçe payını her geçen sene artırmaktayız” dedi.

GÜÇLÜ ÜNİVERSİTE VE EĞİTİM ŞEHRİ SİNOP
Sinop’u, turizm, eğitim, kültür ve üniversite kenti olarak tanımladıklarını ifade eden Maviş, şehrimizdeki sanatsal ve kültürel faaliyetlerin artması, bu alanda markalaşmamız noktasında üniversitenin, potansiyelimizin harekete geçirilmesinde önemli bir rol üstleneceğinden bahsetti. Maviş, Üniversite, öğrenci akışı ve Ar-Ge faaliyetleriyle, şehrin ekonomisi, sanayisi, kültürel, bilimsel ve sosyal hayatının canlanmasına ve şehrin kalkınmasına çok önemli katkılar sunması dolayısıyla güçlü üniversite hedefi çalışmalarının devam edeceğini ifade etti.
 
Editör: Vitrin Haber