Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Sinop Temsilcisi Ali Yılmaz, Sinop turizmi ve il genelindeki otel ve tesisler hakkında yeterince tanıtım yapılmadığını ve Feshane etkinliğinin amacına ulaşmadığı iddia etti.

TÜROFED Sinop Temsilcisi Ali Yılmaz Sinop Turizmi konusunda eksiklikler ve yapılması gereken yatırım projeleri konusunda bilgiler verdi. Sinop turizminde birçok eksikliğin var olduğunu ve bu eksikliklerin en büyüğünün ise tanıtım olduğunu söyledi. Yılmaz "Sinop'ta turizm sadece yaz aylarına sığdırılıyor. Fakat iyi bir tanıtım ile yılın 4 mevsiminde turizm yapılabilir ve çevre illere dönük hafta sonu turizmi ilimizde yapılabilir. Tanıtım yapmak lazım. Tanıtımı da doğru hedeflere yapmak lazım. Kışın bize kim gelir. Kışın bize İstanbul'dan tatile gelmezler. Ankara'da uçak olmadığı için gelmez. Kışın bize gelecek olanlar çevre iller. Samsun, Ordu, Amasya, Çorum gibi illerden gelir tanıtım buralara yönlendirilmeli. Bunlar sadece bize hafta sonu artışı bile Sinop otellerini kurtarabilir. Sinop'ta tanıtım yanlış yapılıyor. Hedef kitleye göre yapılmıyor. Mesele İstanbul Feshane Tanıtım Günleri için harcanan maddiyata ben yazık diyorum. Kişisel fikrim olarak yazık. Feshane'de Sinoplu Sinopluyu ağırlıyor. Sinopluya Sinop'u tanıtıyoruz. Harcanan para çok ciddi rakamlar.

Feshane'ye gittik gördük. Bu bana göre Sinop'a çok fayda sağlayacak bir tanıtım değil. Onun yerine o bütçe ile Çevre illerde vurucu, ciddi, ısrarcı bir tanıtım yaparsak hafta sonu Sinop'a en az 100 aile gelirse Sinop'taki bütün oteller zarar etmekten ve kışın kapanmaktan kurtulur. Sinop'ta yapılması gereken budur. Sinop'ta farklı bir anlayış var ‘tanıtımı oteller yapsın’ diye. Ama karıştırıyorlar. Oteller kendi tanıtımını yapar. Kentin tanıtımını ki bu kent turizm den gelir, istihdam bekliyorsa bu vilayetin, İl Genel Meclisi'nin görevidir. Hele Ticaret Sanayi Odası'nın asli görevidir. Gidin Amasya'dan, Kastamonu'dan tanıtım kitaplarını isteyin hepsi vilayetin, İl Genel Meclisi'nin, Ticaret Sanayi Odası ve hatta belediyenin yaptığı ürünlerdir. Yazın gelen turiste verecek broşür bulamıyoruz. Bu bir eksikliktir. Sinop'un bir tanıtım sitesi bile yok” diye konuştu. 
İHA
Editör: Vitrin Haber