Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan adayı Yılmaz Öz, mevcut Oda Başkanı Haydar Gündoğdu’nun düzenlediği bir basın toplantısında kendisi hakkında hoş olmayan bazı söylemlerde bulunduğunu belirterek, bu söylemlerin kendisi ve yönetim kurulu üyelerini üzdüğünü söyledi. 

Gündoğdu; “Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ve aynı zamanda adayı olan Haydar Gündoğdu, düzenlediği bir basın toplantısında şahsım için; bir makam uğruna olmadık vaadler ortaya atmanın doğru olmadığını biliriz. Umudun fakirin ekmeği olduğunu biliriz ama umut tacirliğinin günahını da bilenlerdeniz. Öncelikle belirtmeliyim ki ahilik geleneğinden gelen bir esnaf ve seçilmiş bir ahi olarak boş vaatlerde bulunamam. Bir seçim uğruna yarın yüzümüzü kızartacak şekilde yalanlara başvuramam. Aldatmak nedir bilmeyiz. Para-pul, makam-mevki, şan-şöhret peşinde değiliz. Bu hırslara kapılanlardan değiliz ve olamayız. Bir arkadaşın broşüründe “memur zihniyetinde çalışmayacağız“ dediği gibi başka kesimleri işin içine sokup gücendirmez ve kırmayız. Kaldı ki bu ifade kırıcı olmasının yanında Sinop gibi memur nüfusunun yoğun olduğu bir yerde esnafımız rızkının önemli bir bölümünü memurdan sağlıyorsa işin içine ah de vefa da giriyor ki, ahilik geleneklerimize de aykırı olduğunu düşünür, üzülürüz” gibi söylemlerde bulunmuştu. Bu sözler bizi ziyadesiyle üzmüştür” dedi.

PROJELERİMİZİ KAMUOYU İLE PAYLAŞTIK
Hayata geçirmeyi planladıkları birçok proje ile seçim yarışına dahil olduklarının altını çizen Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Yılmaz Öz, bu projeleri oluştururken de esnafın sorun ve taleplerinin dikkate alındığını söyledi. Öz; “Çok kıymetli basın mensubu arkadaşlarım. Bilindiği üzere Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanlığı için bundan 8 ay önce adaylığımızı açıkladık ve çalışmalara başladık. Bu süreçte esnaf arkadaşlarla yapmış olduğumuz görüşmelerde esnaf kardeşlerimizin ne gibi taleplerinin olduğu, odamızın ne gibi ihtiyaçlarının olduğunu ve Esnaf Odası’nın nasıl bir ‘şeffaf oda’ olması gerektiğini işte bu 8 aylık süre içerisinde gördük ve bununla ilgili çalışmalar yaptık. Bu projelerimizi hayata geçirebilmek için neler yapabiliriz ve bu projeleri nasıl yapabileceğimizi tartıştık, fikir alış verişinde bulunduk ve bunları tüm basınla da paylaştık, bunlarla ilgili tanıtım ve reklamlarımızı yaptık ve halen de yapıyoruz” dedi.

YAPAMAYACAĞIMIZ HİÇBİR ŞEYİ HAYAL OLARAK GÖRMEDİK
Haydar Gündoğdu’nun söylemlerinde kendisini ve yönetimini tutamayacakları sözleri vermekle itham ettiğini kaydeden Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Yılmaz Öz, yapamayacakları şeylerin hayalini dahi kurmadıkları ifade etti. Öz; “Bizler veremeyeceğimiz ve yapamayacağımız hiçbir şeyi hayal olarak görmedik. Diğer taraftan çok kıymetli Esnaf Odası başkanımız Haydar bey’in bizler için söylediği cümlelere şahsım ve yönetimim adına üzüldük. Başkanın bir başka açıklamasında 2015 yılı ahisi olduğunu belirtmesi bizleri ayrıca daha fazla üzmüştür. Ahilik gelenek ve göreneğinde bu tarz ithamlara yer yoktur” diye konuştu.

DÜRÜST VE AHLAKLI OLMAK İÇİN İLLA Kİ AHİ SEÇİLMEK GEREKMEZ
Yılmaz Öz, aday olarak yönetimi ile birlikte çeşitli vaatler verdiklerini ve bunların hiçbirisinin yapılamayacak vaatler olmadığının altını çizerek şu ifadelere yer verdi; “Biz yönetim olarak bu vaatleri verdik. Yapılmayacak vaatler vermedik. Biz daha iyisini yapmak için bu yola baş koyduk. Dürüst ve ahlaklı olmak için bir insanın illa ahi mi seçilmesi gerekir. 

EKSİKLİKLERİNİ GÖRMEMİZ KENDİSİNİ RAHATSIZ ETMİŞ
“Bizler bu seçimde dostluğun kazanması ve dolayısıyla Sinop esnafının kazanması yönündeki açıklamalarımıza karşın Haydar bey demek ki kendisinde göremediği eksikliklerin bizler tarafından görülmüş olması ve bununla ilgili yapmış olduğumuz açıklamalardan rahatsız olmuş ki; bizi sanki yüz kızartıcı bir yönetim olarak lanse etmiş. 

MEMUR ZİHNİYETİNDE OLMAYACAĞIZ DEMİŞTİK; EVET DOĞRU…
Biz kimseyi aldatan olmadık. Madem makam, mevki, şan, şöhret peşinde değilsin de; neden reklamında rahmetli Ali başkanı koyup tepki alınca sonda neden kaldırdın? Kendisinin bir başka değindiği nokta; memur zihniyeti ile çalışmayacağız dediğimiz konu. Memur zihniyetinde olmayacağız demiştik; evet doğru. Yine sözümün arkasındayım. Memur sabah 8’de işine başlar, akşam 5’te paydos eder, fakat bizler bu yönetime geldiğimizde memur zihniyetinde çalışmayacağız dedik. Bizler bu yola çıkarken kimselere ne umut verdik ne de sözler verdik. Kişisel olarak bizler sadece neler yapabiliriz onu belirttik. Bizler odaların tüzüklerini ve yasalarını ve yönetmeliğini iyi bilenlerdeniz.”
 
Editör: Vitrin Haber