Vali Ahmet Cengiz, yaptığı açıklamada, eski Atatürk Devlet Hastanesi'nin Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde Türkiye'de yıkımına başlanan iki hastaneden birisi olduğunu söyledi.

Cengiz, 12 bin metrekarelik alanı olan eski hastanenin yerine yapılacak olan yeni sağlık kompleksi için Sağlık Bakanlığı'na bir imar projesi sunulduğunu, projenin Bakanlık tarafından kabul edildiğini belirtti.

Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde inşa edilecek Sağlık Kompleksi içinde semt polikliniği ile 20 ünitelik diş sağlığı hizmetleri bölümü yapılacağını ifade eden Cengiz, "Ayrıca Sağlık Bakanlığı'nın yeniden yapılanmasıyla birlikte Sağlık Kompleksi içinde Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kamu Hastaneler Birliği ve Sağlık Müdürlüğü ile ilgili idari ofisler, Toplum Sağlığı Merkezi, ana çocuk sağlığı hizmetleri, verem savaş hizmetleri, aşılama hizmetleri, gençlere yönelik hizmet merkezi ve üreme sağlığı merkezi gibi bölümler bulunacak" dedi.

Söz konusu alanın Sağlık Kompleksi yapılması için Sağlık Bakanlığı tarafından TOKİ'ye devrinin yapılacağını da kaydeden Cengiz, şöyle devam etti:

"'TOKİ yeni yapılacak olan Sağlık Kompleksini en geç 550 günde bitirecek. Ancak yetkililer bize kompleksi 350-400 günde bitirerek teslim etmeye çalışacaklarını söylediler. Biz de gereken desteği kendilerine vereceğimizi belirttik. Sağlık Kompleksi kısa sürede tamamlandığında ihtiyaç programı çerçevesinde vatandaşlarımıza en iyi hizmete yönelik bir merkez konumunda olacak."

Haber: AA
Editör: Vitrin Haber