Yeteneğine güvenen tüm öğrenciler tarafından görsel ve edebi kategorilerde hazırlanacak olan eserleri kapsayacak yarışma ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde öğrenim gören öğrencilerin bağımlılık konularına duyarlılığını artırmak, yeteneklerini teşvik etmek ve başarılı bulunan eserleri ödüllendirmek amaçlıyor. Bu yıl 9.su düzenlenen yarışmada Son başvuru tarihi 25 Şubat 2019.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Sinop Şube Başkanı Erkal Boz, yarışma ile ilgili verdiği bilgide; Yeşilay ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol doğrultusunda “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması” her yıl ilk, orta ve lise kademelerinde örgün eğitim veren okullarda gerçekleştirilmektedir. Bu yarışma ile çocuk ve gençlerin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli bir şekilde yetişmelerine destek vermek; sigara, alkol, uyuşturucu, kumar ve teknoloji bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkilerini kavramalarını sağlayıp daha güvenli ve daha sağlıklı bir hayat sürmelerine katkıda bulunarak yeni neslin bağımlılıkla ilgili bilinç düzeylerini arttırmak hedeflenmektedir” dedi.  

YARIŞMA GÖRSEL VE EDEBİ KATEGORİDE OLACAK
Yarışmaya katılacak eserlerin Türk Milli Eğitiminin temel amaçları, genel ahlak, toplumsal huzur ve Türk aile yapısına uygun olması ve aynı zamanda daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış ya da herhangi bir yerde yayımlanmamış olması gerektiğinin altını çizen Türkiye Yeşilay Cemiyeti Sinop Şube Başkanı Erkal Boz, yarışma detayları ile ilgili şu bilgileri verdi; “Yeşilay tarafından ülke genelinde 2011 yılından beri düzenli olarak yapılmakta olan “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” yarışmasına Öğrenciler isterlerse her iki kategoride (görsel-edebi) başvuru yapabileceklerdir.  Yarışma, görsel kategoride afiş, resim, karikatür veya kısa video alanlarından; edebi kategoride ise kompozisyon, şiir, öykü, deneme veya anı alanlarından oluşmakta. Öğrenciler Görsel ve edebi kategorilerin her birine en fazla birer eserle başvuru yapılabilecek ve ancak sadece bir kategoride derece alabileceklerdir. 

BÜYÜK ÖDÜL 5 BİN TL
Okul değerlendirmeleri, okul müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyonca yapılacaktır. Öğrencilerin eserleri arasından Okul Birincisi Görsel Eser” ve “Okul Birincisi Edebi Eser” seçimi gerçekleştirilerek ilçe birincileri ilçe milli eğitim müdürlüğünde oluşturulan komisyonca belirlenecek.  Akabinde il birincileri belirlenerek 500 tl ile ödüllendirilecek.  81 ilin ilkokul, ortaokul, liselerinin görsel ve edebi kategori birincileri Türkiye Finali jürisi tarafından değerlendirilecek. Türkiye finalinin birincilerine 5 bin, ikincilere 3 bin ve üçüncülere Bin beş yüz TL ödül verilecek 

TÜRKİYE 3.SÜ SİNOP’TAN ÇIKMIŞTI
Bağımlılık konulu eserlerin değerlendirildiği Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması, 2011-2016 yılları arasında ilkokul, ortaokul ve liseler arasında afiş, resim, karikatür, kompozisyon ve şiir alanlarında düzenlenmiştir. 2017 yılından itibaren yarışmanın formatında değişikliğe gidilerek edebi ve görsel kategori olarak 2 ana dalda ilkokul, ortaokul ve liseler arasında toplam 18 ödül belirlenmiştir.  2018 yılında yapılan yarışmada Türkeli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Elif Şahin edebi dalda Türkiye 3.sü olmuştu.

 

Editör: Vitrin Haber