Türkiye Yeşilay Cemiyeti Sinop Şubesi, bağımlılıklarla topyekün mücadele etmeye yolunda kararlı adımlarla ilerlemesini devam ettiriyor. Bağımlılıklarla mücadelenin en önemli unsuru olan önleme faaliyetleri kapsamında 30 binden fazla öğrencinin eğitim gördüğü Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullar yer alıyor.

Sinop Yeşilay Şubesi, Öğretmenevi Ada Otel toplantı salonunda Merkez ilçedeki bütün okulların müdürleri ve Yeşilay Kulübü rehber öğretmenlerini bağımlılıklarla mücadelede okullarda yapılan çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunmak üzere bir araya getirdi. 
Sinop İl milli eğitim müdürlüğü yöneticilerinin de hazır bulunduğu toplantı İl Müdür yardımcısı Mustafa Aslan'ın açılış konuşmasıyla başladı. Aslan konuşmasında bağımlılıkların verdiği zararlar ile ilgili başından geçen bir anısını paylaştı. Konuşmasında bağımlılıklarla mücadele etmek için herkesin bir sebebini olduğunu belirten Aslan, ailelerin kendilerine emanet ettiği çocuklara bağımlılıklardan uzak bir hayata sağlamak için hep beraber çalışmaları gerektiğini bunun içinde okullarda Yeşilay ile yapılacak etkinliklere her zaman açık oldukların söyledi.

Programda daha sonra söz alan Yeşilay Sinop Şube Başkanı Erkal Boz Türkiye genelinde Yeşilay’ın uyguladığı bütün projeleri Sinop’ta da hayata geçirmek istediklerini, pilot okullarda başladıkları “Benim Kulübüm Yeşilay” projesini tüm okullara yaygınlaştırmak istediklerini bağımlılıklarla mücadele farkındalık çalışmaları ve çeşitli etkinliklerin sadece Yeşilay haftasına münhasır kalmamasını tüm yıla yaygınlaştırılmasını arzu ettiklerini bunun için de Okullardaki Yeşilay kulüplerine her türlü maddi manevi desteği vereceklerini söyledi.
Okul müdürleri ve Yeşilay Kulübü rehber öğretmenlerinin istek ve talepleri alındığı toplantıda Yeşilay’ın ülke genelinde toplumun değişik kesimleri ne yönelik uyguladığı projeler tanıtıldı. 

 

Editör: Vitrin Haber