30 Kasım Deniz Şehitleri Platformu üyeleri Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Göz'ü makamında ziyaret etti. Platform üyeleri Muhammet Başoğlu, Yakup Üçüncüoğlu, Yaşar Tarakçı ve Serhat Özşahin'i makamında ağırlayan İl Müdürü İrfan Göz, platform üyeleriyle uzun süre sohbet etti. 

Platform üyeleri, ziyaret sırasında, Sinop Limanında 163 yıl önce binlerce askerimizin şehit edilmesiyle sonuçlanan Rus Baskınının bilinmeyen yönleri hakkında İl Müdürü Göz'e bilgiler verdi. Yaşar Tarakçı tarafından platformun desteğiyle 30 Kasım Deniz Şehitleri anısına basımı gerçekleştirilen kitap İrfan Göz'e hediye edildi. 

YEREL TARİH ÖĞRENCİLERE TEMELDEN VERİLMELİ
Platform üyelerini yaptıkları çalışmalardan dolayı kutlayan Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Göz, bir ilin yerel tarihinin o ilde yaşayan insanlara temelden öğretilmesi gerektiğini söyledi. Göz, "Herke temelde yerel tarihi öğrenmeli. Yerel tarih öğrenilmeden genel tarih yavan kalır. Her ilin, kendi tarihini önce çocuklara öğretmesi lazım diye düşünüyorum. Yerel tarih kitapları yazılmalı ve ders kitabı olarak öğrencilere bu bilgiler öğretilmeli. Yerel tarihini, doğduğu yerin tarihini öğrenmeyen bir öğrenci daha sonra doğduğu yere sahip çıkmaz. Onun için 30 Kasım Rus Baskını Sinop ve dünya tarihinde önemli bir dönüm noktasıdır. Bunu gelecek nesillerin öğrenmesi lazım" dedi. 
 
Editör: Vitrin Haber