Anadolu Yayıncılar Derneği (AYD) tarafından Ankara’da düzenlenen "Yeni İletişim Teknolojileri ve Yerel Medyanın Geleceği" konulu çalıştayın açılışı AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve 81 ilden çok sayıda gazetecinin katılımıyla gerçekleşti. Çalıştay açılışına Sinop'tan Vitrinhaber Gazetesi'ni temsilen gazeteci Serhat Özşahin katıldı. 

Ankara'da bir otelde gerçekleştirilen çalıştay açılışında konuşan Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, Anadolu’nun dört bir tarafından çalıştaya katılmak üzere Ankara'ya gelen yerel medya mensuplarına teşekkür etti. Çalıştay kapsamında yerel medyanın sorunlarının ve geleceğine yönelik istişarelerde bulunulacağını belirterek AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un Anadolu basınına her zaman destek olduğunu ifade etti. Kurtulmuş’a desteklerinden dolayı teşekkür eden Sinan Burhan, medya sektörünün enine boyuna konuşulacağı çalıştayın ülkemize hayırlı olmasını diledi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'da konuşmasında Türkiye'nin dört bir tarafından çalıştaya katılan yerel medya mensuplarıyla bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Ülke gündemine ilişkin açıklamalarda da bulunan Kurtulmuş, Türkiye’nin bir ivme yakaladığını ve yeniden güçlü büyük Türkiye istikametinde önemli adımlar attığını kaydetti. Kurtulmuş, “Bu adımlarını attığı için de zaten bazılarının bunlardan ne kadar rahatsızlık duyduğunu hep beraber görüyoruz. Biz kendi içimizdeki farklılıklarımızı konuşur, tartışırız. Siyaset farklılıklarımızı, düşünce farklılıklarımızı, hayat tarzları bakımındaki farklılıklarımızı biz müzakere ederiz. Ama mesele Türkiye olunca, Türkiye’nin milli meseleleri ve geleceğine ilişkin dik duruşumuz olunca, Türkiye’nin bütün aktörlerinin, medyasının, siyasetinin, iş dünyasının, eğitiminin velhasıl Türkiye’nin bütün kültür ve sanat dünyasının hep birlikte bir arada olması lazım” diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber