Katıldığı bir programda engellilerin hakları hakkında bir açıklama yapan Engelliler konfederasyonu Başkanı Turhan İçli, yerel meclislerin kurulacağını söyledi.

İçli; “Engelliler Konfederasyonunun Aktif Yurttaşlık Hakkımızdır: ‘Türkiye Engelliler Meclisi'ne Doğru projesinin 52 ilde yapılacak yerel toplantıları başlıyor. Avrupa Birliği'nin mali desteğiyle yürütülen proje, Türkiye'de engellilik alanında çalışan sivil toplum örgütleri arasında sürdürülebilir diyalog ve savunuculuk temelli bir ağ kurmayı amaçlıyor.  Engelli hakları hareketinin deneyimli isimlerinin moderatörlüğünü üstleneceği yerel toplantılar dizisi ekim ayından itibaren her ilde engelli STK'larını bir araya getirecek. Bu toplantıların sonucunda; ülke genelini yansıtacak biçimde seçilen 52 ilin her birinde, o ilin genelinde engelli hakları mücadelesi yürüten sivil toplum örgütlerinin katılımıyla Yerel Engelli Meclisleri kurulacak. Bu yerel meclislere, üniversitelerde, barolarda ve belediyelerde engellilik alanında çalışmalar yapan uzmanlar da katılabilecek” diye konuştu.

İçli, yerel engelli meclislerinin ilk olarak şu illere kurulacağını açıkladı: “Ankara, Konya, Kayseri, Eskişehir, Sivas, Niğde, Nevşehir, İstanbul, Bursa, Kocaeli, Balıkesir, Sakarya, Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Muğla, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Antalya, Adana, Mersin, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye. Isparta, Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Batman, Van, Erzurum, Elazığ, Ağrı, Kars, Bingöl, Erzincan, Tunceli, Samsun, Trabzon, Ordu, Çorum, Amasya, Sinop, Artvin, Zonguldak ve Karabük.”

 
Editör: Vitrin Haber