Samsun Basın İlan Kurumu Müdürü Mustafa Bayraktar, düzenlenen toplantıyla Sinop merkez ve ilçelerde yayın yapan yerel gazete temsilcileri ile bir araya geldi.

Sinop Polisevinde düzenlenen toplantıya Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, Gazetemiz Kurucusu Serhat Özşahin, Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Ali Fuat Özşahin ile Sinop merkez ve ilçelerinde görev yapan gazete sahipleri ve çalışanları katıldı.

Yerel basının sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda, basın mensuplarının kendisine ilettiği talepleri dinleyen Samsun Basın İlan Kurumu Müdürü Mustafa Bayraktar, yerel basının ayakta durabilmesi adına yürüttükleri çalışmalar hakkında da bilgiler verdi.

Yerel basının sorunlarını yakından takip ettiklerini ifade eden Samsun Basın İlan Kurumu Müdürü Mustafa Bayraktar, bu sorunların çözümü noktasında çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Bayraktar; “Yerel basınımızın sorunlarını yakından takip ediyoruz. Bu anlamda yerinde tespitler yapabilmek için ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Basın mensuplarımızla yaptığımız görüşmelerin haricinde gittiğimiz illerde bazı kurum ziyaretleri de gerçekleştiriyoruz. Yerel basının Türkiye genelinde olduğu gibi bize bağlı olan Tokat, Çorum, Yozgat, Amasya, Sinop, Samsun, Giresun, Rize ve diğer illerimizde de basında yaşanan sıkıntıları yakinen bilmekteyiz. Samsun Basın İlan Kurumu Şubesi olarak bu illerimizde sık sık toplantılar düzenleyerek sorunları kendi çabalarımızla çözme yöntemine gitmekteyiz. Çözemediğimiz sorun ve konular hakkında da Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü başta olmak üzere gerekli birimlerle birlikte hareket etme yoluyla kimsenin mağdur olmaması için elimizden gelen çabayı göstererek meslektaşlarımızın her zaman yanında olmaya çalışıyoruz. Bugün Sinop’tayız. Siz değerli basın mensuplarımızla aynı havayı solumak dertlerinizi dinlemek için buradayız. Bugün ayrıca Sayın Valimizle, başsavcımızla, belediye başkanımızla ve rektörümüzle görüşmelerimiz olacak. Bu görüşmelerimizde hem Sinop ile hem de gazetelerimizin genel durumları ile ilgili görüşmelerimiz oldu. Taleplerimizi ilettik, onların bizden isteklerini dinledik. Umarız herkes için hayırlısı olur” dedi.

Editör: Vitrin Haber