Demirci köyü limanında botun denize indirilmesi esnasında; Sinop Üniversitesi (SNÜ) Rektör Yardımcısı ve Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Turan, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Öztürk, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Kayhan Koyuncu, Su Ürünleri Fakültesi Personeli Güverte Lostromosu/Kaptan Vehbi Dağdelen, Gemici Murat Yılmazer, Baş Makinist Murat Kalyoncu ile Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı personeli Tekniker Özgür Ürkmez hazır bulundu. 

Mavi sularla buluşan yeni Uygulama ve Araştırma Teknesinin Sinop Üniversitesine hayırlı olmasını dileyen SNÜ Rektör Yardımcısı ve Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Turan, bu teknenin yakın zamanda Fakültemiz tarafından kurulmuş olan midye ve istiridye yetiştiriciliği tesisinde aktif olarak kullanılmasının yanı sıra öğretim elemanlarımızın diğer bilimsel araştırmalarında da kullanılabileceğini ifade etti.

Turan, Uygulama ve Araştırma teknesinin aynı zamanda öğrenciler için uygulamalı eğitim imkânı sunacağını belirterek, bu tekneyi Fakülteye hibe eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Deniz Hizmetleri Daire Başkanlığı’na teşekkür etti.
Turan, ayrıca teknenin Çanakkale’den Sinop’a getiriliş sürecinde gerekli prosedürleri takip eden ve hassasiyet gösteren Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı personelleri ile gemi personellerine teşekkürlerini iletti.

Çanakkale’den tır aracılığı ile Demirci köyü limanına getirilen 14,50 metre uzunluğunda, 4,20 metre genişliğinde ve 5,50 yüksekliğinde olan Pilot 64 isimli bot vinç yardımıyla denize indirildi.

Prof. Dr. Hülya Turan, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Öztürk, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Kayhan Koyuncu, Su Ürünleri Fakültesi Personeli Güverte Lostromosu/Kaptan Vehbi Dağdelen, Gemici Murat Yılmazer, Baş Makinist Murat Kalyoncu ile Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı personeli Tekniker Özgür Ürkmez, Uygulama ve Araştırma Teknesine geçerek, Demirci Köyü kıyısı boyunca yarım saatlik deneme seyrine çıktı. Ardından bundan sonraki süreçte kullanılmak üzere Sinop limanındaki yerini aldı. 

Editör: Vitrin Haber