Hamsi Yolu girişinde Sabahattin Ali Kültür Merkezi mevkisinde (eski buzhane binası önü) bulunan söğüt ağacı biyolojik ömrünü tamamlaması ardından vatandaşların can ve mal güvenliği tehdit etmesi nedeniyle geçtiğimiz günlerde Sinop Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince bulunduğu yerden kaldırılmıştı. Uzun yıllar vatandaşlara gölgelik olan söğüt ağacının yerine daha olgun ve sağlıklı söğüt ağacı dikildi. 

Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan Sinoplular için adeta sembol haline gelen söğüt ağacını yıllar önce bulunduğu yere diken Kemal Teker’i de yeni söğüt ağacı dikimine davet ederek söğüt ağacını birlikte dikti.   

SÖĞÜT AĞACI SİNOP’UN SEMBOLÜ OLDU
Sebahattin Ali Kültür Merkezi önünde bulunan söğüt ağacının Sinop’un adeta sembol ağacı olduğunu belirten Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan yeni söğüt ağacının da en kısa zamanda büyüyerek tekrar Sinopluların gölgesinde oturup denizi izleyeceği ve sohbet edeceği yer halini alacağını söyledi.
Barış Ayhan sözlerini şöyle sürdürdü; “Uzun süredir gündemimizi meşgul eden ve Sabahattin Ali Kültür Merkezimizin önünde bulunan salkım söğüt ağacımız hastalık geçirdi. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tedavisi ile ilgili uzun süren uğraşıyordu fakat ağacımızı kurtaramadık ve kesmek zorunda kaldık. Yıkılma tehlikesi geçirmesinden dolayı yoldan geçen vatandaşlara zarar vermemesi için yıktık ve yerine daha olgun ve sağlıklı bir olan söğüt ağacımızı diktik. İnşallah çok kısa sürede söğüt ağacımız büyüyecek ve yine gölgesinde Sinoplu dostlarımız, hemşehrilerimiz oturup sohbet etme imkanına kavuşacaklar”. 

AĞAÇ 1995 YILINDA KEMAL TEKER TARAFINDAN DİKİLDİ
Sinop’un sembolü haline gelen söğüt ağacının 1995 yılında eski gemi tersanenin olduğu yerde işçi olarak çalışan Kemal Teker tarafından dikildiğini belirten Ayhan; “Arkadaşımız eline geçen salkım söğüt ağacını şuan bulunduğu alana dikiyor. Bir iki gün önce yıkmak zorunda olduğumuz ağacı diken arkadaşımız. Bu ağaç Sinop için sembol bir ağaçtı. Herkesin çok sevdiği altında gölgesine sığındığı, sohbet ettikleri özel bir lokasyondu. Biz istiyoruz ki o ağacı söktük yerine yenisini dikerken yine kardeşimiz gelsin onunla beraber dikelim istedik. Kendisini davet ettik, kendisinin ufak tefek sağlık sorunları vardı ama bizi kırmadı sağ olsun ve yeni ağacımızı birlikte diktik” dedi. 

ALTINDA OTURAN İNSANLARI GÖRDÜKÇE MUTLU OLUYORUM
Biyolojik ömrünü tamamlaması nedeniyle kaldırılan söğüt ağacının yerine daha sağlıklı bir söğüt ağacının dikilmesinden dolayı mutlu olduğunu söyleyen Kemal Teker ise; “Ben 1995 yılında burada gemi tersanesinde çalışıyordum. Burada bir çeşme vardı ve onun yanında bulunan söğüt ağacından bir dal kopararak onu buraya diktim. Tabi söğüt suyu sevdiği için zamanla büyüdü. Askerden geldiğimde baya büyümüştü mutlu oldum. Zamanla altında vatandaşların oturduğunu gördükçe daha da sevindim” diye konuştu. 

Editör: Vitrin Haber