Sinop Valiliği önünde düzenlenen törene Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Sinop Milletvekili, TBMM İçişleri Komisyon Başkan Vekili Mehmet Ersoy, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Haluk Ünver, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Alpay, İl Sağlık Müdürü Dr. Abdullah Cesur, Kamu Kurum ve Kuruluşları amirleri törene katıldı.

Sağlık Bakanlığınca tam donanımlı olarak gönderilen 5 adet ambulans ile birlikte toplam İl genelinde hizmet veren ambulans sayısının 31 ulaştığını, ayrıca 3 adet kar paletli ambulansın mevcut olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Abdullah Cesur; “İnsanlarımızın kötü gününde en güzel şekilde hizmet etmesi, onların mağduriyetini gidermesi amacıyla yeni ambulansların ilimize hayırlı olmasını diyorum.” dedi.

Acil Sağlık Hizmetlerinde kullanılmak üzere Sinop’a gönderilen 5 adet tam donanımlı ambulansın hizmete girmesinin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Sinop Milletvekili, TBMM İçişleri Komisyon Başkan Vekili Mehmet Ersoy; “İlimize yapılan hizmete tanıklık etmek için buradayız. Talep edenlerden, emek verenlerden, tahsis edenlerden, herkesten Allah razı olsun. İnşallah hiçbirimizin ihtiyacı olmaz, ama ihtiyacı olan vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunabilecek bu araçlarımızın ilimizde hizmete geçmiş olmasından da hepimiz mutluyuz. Kazasız belasız günlerde o araçlarda görev yapacak kardeşlerimizin başına hiçbir sıkıntı gelmeden herkesin imdadına yetişecek bir şekilde hizmet vermesini temenni ediyorum.” dedi.

Son yıllarda gerek ülkemizde gerekse Sinop’ta sağlık hizmetlerinde hem kalite olarak hem sayısal olarak hem mantalite olarak ciddi gelişmeler olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz ise törende şunları söyledi: “Eskiden yurtdışından gelen işçilerimizin uçaklarla nakledilmesini ya da müdahale edilmesini gördükçe, duydukça imrenirdik. Sağlık alanın da yapılan çalışmalar sonrasında bizler de aynı konuma geldiğimiz gibi birçok Avrupa ülkesinin de imreneceği noktaya geldik. Bu anlamda emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Sinop’ta vakalara müdahale süresi çok kısa. 112 komuta kontrol merkezimiz de çok verimli çalışıyor. Bu merkezde 24 saat gören yapan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Vakalara müdahale süresi oranları Türkiye ortalamasına göre oldukça iyi. Bu ambulansların ilimize tahsisinde emeği olan başta Sağlık Bakanımız ve Milletvekilimiz olmak üzere herkese yürekten teşekkür ediyorum.”

Editör: Vitrin Haber