YEDAŞ Genel Müdürü Rıdvan Aktürk, olumsuz hava koşulları nedeniyle elektrik dağıtım şebekelerinde meydana gelen hasardan dolayı bazı bölgelere elektrik verilemediğini belirterek tüm saha ekipleri ve araçları ile çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. 

Hava Muhalefeti Nedeniyle Yaşanan Elektrik Kesintilerini Gidermek için Sahadayız
Kar yağışı ve buz yükünden dolayı bazı bölgelerde elektrik direklerinin yıkıldığı, trafolarda arızalar meydana geldiğini ifade etti. 
Sinop ve Çorum illerinde olumsuz hava koşullarına rağmen rutin bakım onarım çalışmalarının yapıldığını ifade eden Aktürk; “Gün içerisinde Samsun merkez ve ilçelerinde zaman saman 889 trafoya enerji iletilemediğini, 34 direğin buz yükü ve fırtınadan yıkıldığını, 303 mahalleye enerji verilemediğini aktardı. Samsun’da yaşanan elektrik kesintilerinin giderilmesi amacıyla 75 ekip ve araçla, 250 çalışanla yoğun bir şekilde çalışıyoruz.

Ordu ilinde ise gün içerisinde bir süre TEİAŞ’ın iletim hatları ve trafo merkezlerinde oluşan arızalar sonucu 9 ilçeye bir süre elektrik verilemediğini, bilahare arızalar giderildikçe ilçelere elektrik gerilmeye başlandığını, 179 mahalle/köy yolunun kapalı olduğu, karayolları ve belediye ile koordinasyon halinde çalışarak elektriği olmayan köylere enerji vermek amacıyla 50 ekip ve araçla, 175 çalışanla sahada oldukları bilgisini verdi. 
Aktürk, “Amasya şehir merkezi, kırsal, Taşova, Göynücek, Suluova, Gümüşhacıköy’de toplam 17 ekip, araç, 50 saha personeli ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 
Merzifon’da bazı bölgelerde kar kalınlığının 2 metreye ulaştığı bilgisini aldık. Sokaklar, araçlar kar altında. Merzifon Derealan Köyü ve vericilere ait enerji nakil hatlarında 4 direğin buz yükünden dolayı yıkıldığı bilgisini aldıktan sonra 8 kişiden oluşan 2 saha ekibimiz geçici olarak ağaç direk dikerek ilgili bölgeye enerji verilmesini sağlamıştır” dedi.
Editör: Vitrin Haber