Samsun, Ordu, Çorum, Sinop, Amasya il, ilçe, belde ve köylerinde yaklaşık 3 milyon kullanıcıya kaliteli ve kesintisiz elektrik dağıtım hizmeti sunmak için 7/24 çalışan YEDAŞ, yoğun kar yağışından kaynaklanabilecek arızalara karşı gerekli önlemleri aldı. 227 araç, 737 çalışan ve tüm ekipmanları ile elektrik kesintisini engellemek veya kesintiye anında müdahale etmek amacıyla çalışıyor. Saha operasyonları sonucunda, olumsuz hava koşullarına rağmen müşterilerine sürekli elektrik hizmeti sunuyor. 

7/24 SAHA ÇALIŞMALARINA DEVAM EDEN YEDAŞ, HAVA MUHALEFETİNE RAĞMEN KESİNTİSİZ ELEKTRİK VERİYOR
Faaliyet göstermeye başladıkları günden bu yana gerçekleştirilen tesis, teknoloji yatırımları; bakım onarım çalışmaları sayesinde, elektrik dağıtım şebekesinin, yoğun kar yağışından önemli derecede etkilenmediğine dikkat çeken YEDAŞ Genel Müdürü Rıdvan Aktürk, özellikle yüksek kesimlerde meydana gelen arızalarında kısa sürede giderildiğini belirtti.  

YEDAŞ Genel Müdürü Rıdvan Aktürk, “ Hizmet verdiğimiz bölgede yıllar sonra ilk defa bu kadar uzun süreli ve yoğun bir kar yağışı yaşanıyor. Bu tip olağanüstü kar yağışı, fırtına gibi doğal olaylar; hayatın günlük akışını değiştirdiği gibi elektrik dağıtım şebekelerini de etkileyip iletim hatlarında kar ve buz yükünden dolayı arızaların oluşmasına neden olabilir. Samsun, Ordu ve Sinop merkezde kar kalınlığı ortalama 50 cm olmakla birlikte, ilçe ve yüksek kesimlerde 150 santimetreye ulaşıyor. Samsun kırsal kesimde 1 mahallede yaşanan elektrik kesintisinin giderilmesi için çalışmalar devam ediyor. Elektrik kesintilerinin kısa sürede giderilmesi amacıyla Samsun’da 75 ekip ve araç, 250 çalışanla zorlu koşullarla mücadele ediyoruz. Ordu’da da özellikle ilçe ve köylerde gün içerisinde meydana gelen arızalara;50 ekip, araç ve 175 çalışanla kısa sürede müdahale ederek enerjinin sürekliliğini sağlıyoruz. Sinop’ta 3 mahalle ve 8 trafoya elektrik verilmesi amacıyla çalışmalarımız devam ediyor. 30 ekip, araç ve 100 çalışanla bölgede hizmet veriyoruz. Elektrik kesintisi yaşanan yerler genellikle kırsal bölgeler. Ulaşımı kapalı olan köylerde arızaların giderilmesi için belediyeler, karayolları, özel idare kurumları ile koordinasyon halinde çalışıyoruz. Gün içinde kesinti yaşanan mahalle ve köylere elektrik vermeyi hedefliyoruz.” dedi.

Çorum ve Amasya illerinde olumsuz hava koşullarına rağmen elektrik kesintisi yaşanmadığını vurgulayan Sayın Aktürk, bölgelerde rutin bakım onarım çalışmaları yapıldığını ifade etti. 








 
Editör: Vitrin Haber