Elektrik dağıtım kalitesini ve sürekliliğini geliştirmeye yönelik çalışmalar yaparken, çevreye saygıya da önem veren YEDAŞ, enerji tasarrufu bilincinin oluşması için projeler geliştirmeye devam ediyor. Sinop Valiliği ve Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği sağlayarak çocuklarda enerji tasarrufu hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla özel olarak hazırlattığı Enerji Takımı kitaplarını ve afişlerini, Sinop il, ilçe ve köylerinde 112 okulda 12 bin 510 öğrenciye dağıttı. 

ELEKTRİKLİ EV ALETLERİNİ DİKKATLİ KULLANARAK ÖNEMLİ ORANDA TASARRUF YAPABİLİRİZ
Sinop İl Koordinatörlüğü tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında yetkililer öğrencilere; kişinin kendi enerjisi gibi elektrik ve diğer enerji kaynaklarının da doğru kullanılmasının gelecek için önemli olduğunu vurguladı. Gündelik hayattan hikayeler ve oyunlarla enerji tasarrufu püf noktalarını öğrencilerle paylaştı. Enerji kaynaklarının kısıtlı olduğu, doğru kullanılarak çevrenin korunabileceği, enerji tasarrufunun finansal açıdan da faydalı olduğunun altını çizdi. Elektrikli ev aletlerinin uygun kullanımı ile önemli oranda enerji tasarrufu yapılacağını belirtti. Tasarruflu ampul, A sınıfı enerji grubunda olan elektrikli ev aletlerinin kullanılması; buzdolabı, çamaşır makinesi, ütü, elektrikli süpürge, saç kurutma makinesi, TV, bilgisayar gibi aletlerin kullanımında bir takım hususlara dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti. 

SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR GELECEK İÇİN ENERJİYİ VERİMLİ KULLANALIM
Sinop Valiliği ve Sinop Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden YEDAŞ Genel Müdürü Rıdvan Aktürk, “Elektrik dağıtım kalitesini ve sürekliliğini iyileştirmek için yatırım ve planlamalar yaparken bölgemizden başlayarak ulusal anlamda ekonomik, sosyal, çevresel konularda çeşitli sosyal sorumluluk projeleri hayata geçiriyoruz. Çocuklarda enerji tasarrufu bilinci oluşturmak, ailelerine ve çevrelerine bu konuda örnek olmalarını sağlamak amacıyla Sinop’ta 112 okulda 12.510 ilköğretim öğrencisine seminerler düzenleyerek, uygulanabilir, pratik enerji tasarrufu yöntemlerini anlattık. Ayrıca çocuklara yönelik keyifli hikayelerle enerji tasarrufunun aktarıldığı özel olarak hazırlattığımız Enerji Takımı hikaye kitabımızı ve afişlerimizi dağıttık. Çocuklarımız geleceğimiz ve sürdürülebilir bir gelecek için enerjiyi verimli kullanmak önemli” dedi.  
Editör: Vitrin Haber