Sinop Valiliği koordinesinde, AFAD İl Müdürlüğünce İzmir’de yaşanan deprem felaketinde mağdur olan vatandaşlara destek olmak amacıyla başlatılan kampanya kapsamında toplanan 2 tır dolusu yardım malzemesi, İzmir'deki depremzedelere ulaştırılmak üzere yola çıktı. 
Sinop il ve ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarınca koordine edilen kampanya kapsamında toplanan bin 245 gıda kolisi ve 501 adet battaniye ile çeşitli kıyafetler depremzede vatandaşlara dağıtılacak. 

Sinop Valiliği önünde il protokolü ve ilçe kaymakamlarının katılımıyla gerçekleştirilen yardım malzemesi gönderim töreninde konuşan Sinop Vali Vekili Orhan Gazi Karakaş, Türk milletinin yardımlaşma duygusunun en güzel örneğini vererek kampanyaya destek olan tüm Sinoplulara teşekkür etti. Karakaş; “Türk milleti olarak daha önce olduğu gibi, yine böyle bir zamanda yardımlaşmanın nasıl olması gerektiğini bir kez daha Türkiye olarak tek vücut olarak göstermek vesilesiyle Sinop’umuzda kampanya başlattık. Bu kampanya kapsamında bin 245 gıda kolisi 501 tane kullanılmamış battaniye topladık. Bu yardımlarda emeği geçen değerli Sinop halkımıza çok teşekkür ediyoruz. Bir nebze İzmir’deki vatandaşlarımıza yardımız dokunabilmesi niyetiyle 2 tır olarak bugün yardım tırlarımızı yola çıkardık. Ben de 1999 depremini Sakarya’da yaşamış bir depremzede olarak depremden sonra bir yıl kendi şehri terk ederek başka bir şehirde eğitim almış biri olarak, depremin nasıl etki oluşturduğunu bilenlerdenim. Oradakilerin acısını dindirmeye tabii ki hiçbir şey yetmez. Canlar gitti. Ölenlere Allah’tan rahmet, kalanlara da şifa diliyorum” dedi.

Yapılan konuşma sonrasında Sinop ve ilçelerinden toplanan 2 TIR dolusu yardım malzemesi İl Müftüsü Mustafa Düzgüney tarafından yapılan dua ardından İzmir’e uğurlandı.


 

Editör: Vitrin Haber