Samsun Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi (BTUM), bölgemiz için yağışlı ve serin hava uyarısında bulundu.  

Yağışların Pazar günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklendiğini aktarıldığı açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi; “Bölgemiz, batı kesimlerden başlayarak Orta Akdeniz üzerinden gelecek olan yağışlı ve serin havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Cuma ve Cumartesi günleri bölge genelinde görülecek yağışların, Pazar günü sabah saatlerinde Samsun, Ordu ve Tokat’ın kuzey kesimlerinde görüldükten sonra bölgemizi terk etmesi bekleniyor. 
Genellikle yağmur şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Cuma günü rakımı 1000 m. ve üzeri, hafta sonunda ise rakımı 600 m. ve üzeri kesimlerde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. 

Mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının; Cuma günü batı kesimlerde, Cumartesi günü ise doğu kesimlerde azalarak mevsim normalleri ve yer yer birkaç derece altına gerileyeceği tahmin ediliyor. 

Rüzgarın; genellikle kuzey ve doğulu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.”
 

Editör: Vitrin Haber