Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Sinop Şube Müdürlüğü ekipleri zorlu kış şartlarında yem ve yiyecek bulmakta zorluk çeken yaban hayvanları için yem ve yiyecek desteği sağlandı. 

Sinop, Kastamonu, Bartın, Karabük ve Zonguldak' ta çalışmalarına devam eden ekipler, özellikle kış aylarında yiyecek sıkıntısı yaşayan yaban hayvanlarının ve kuş türlerinin zorlu kış şartlarında aç kalmasını önlemek maksadıyla yaban hayatına yem ve yiyecek takviyesi yaparak yaban hayvanları popülasyonunu destekliyor.

Hava sıcaklıklarının düşmesi ve yoğun kar yağışı sebebi ile yem ve yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlarının yiyecek ihtiyaçlarını karşılayan 10. Bölge Müdürlüğü böylece yaban hayvanlarının yerleşim yerlerinden uzak durmasını sağlıyor. Aç kalan yırtıcı yaban hayvanların can ve mal kayıplarına sebep olması engelleniyor.

Yaban hayatının sürdürülebilirliğini sağlamak maksadıyla  DKMP 10. Bölge Müdürlüğünce, sorumluluk alanlarında, gerçekleştirilen yemleme faaliyetlerinin, ilerleyen dönemde de kış koşullarına bağlı olarak devam edeceği bildirildi.

Editör: Vitrin Haber