Sinop Bozburun Yaban Hayatı Geliştirme Sahasında (YHGS) 2018 yılı envanteri sürek-bek metodu ile Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Sinop İl Şube Müdürlüğünce yapıldı. 

Sinop İl Şube Müdürlüğünce Bozburun YHGS’nda yapılan arazi ön çalışmasının doğrudan sayım tekniklerinden sürek-bek metodu ile yapılan envanter 248,49 hektarlık alanda geçekleştirildi. 

Envanter öncesi görevli personele sürek-bek metodu ve sürek çalışmasının başarılı olabilmesi için alınacak tedbirleri hatırlatan 10. Bölge Müdürlüğü Yaban Hayatı Şube Müdürü sürek çalışmasında, alanın tamamının sürekçiler ve bekçiler ile sarılıp, sürekçilerin belli aralıklarla dizilmesi ve aynı istikamette gürültü yaparak hayvanları ürkütüp sarılan alanın dışına çıkmasını sağlaması ve bekçilerin çıkan hayvanları sayması esasına dayandığını ifade etti. 

DKMP İl Şube Müdürlüğünce Bozburun YHGS’de yaklaşık 82 hektarlık 3 örnek alan içerisinde toplam 248,49 hektar alanda yapılan sürek envanteri sonucunda; toplam 5 yaban domuzu, 1 karaca, 3 adet çakal ve 2 adet sülün tespiti edildi. Ayrıca çok sayıda yaban hayvanı izi de kayıt altına alındı.
Editör: Vitrin Haber