Türkiye'nin ilk kahve koleksiyoneri Hatice Çiçeksever'in, Samsun-Newyork-İstanbul ve Sinop rotasında doğan 'Kahve Molası' adlı kitabı, yaşanmışlık ve kültür birikimiyle Sinop'un önemli bir prestij kitabı oldu. 

Dünya Kadınlar Günü'nde henüz yeni çıkan 'Kahve Molası' adlı kitabının tanıtımını yapan eğitimci-yazar Hatice Çiçeksever, imzalı kitabını Vitrinhaber Yazı İşleri Müdürü Serhat Özşahin'e hediye etti. Eğitimci-yazar Hatice Çiçeksever, beraberinde ki Sinop Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve emekli eğitimci ve gazeteci Erkan Turan ile birlikte Vitrinhaber Gazetesi'ni ziyaret etti. Serhat Özşahin ile uzun süre sohbet eden Hatice Çiçeksever, Türkiye'de ki kahve kültürüne yeni bir tat katan 'Kahve Molası' adlı kitabının öyküsünü anlattı.

TÜRKİYE'NİN İLK KAHVE KOLEKSİYONERİ
Kültür mirasına sahip çıkmayan toplumların asla çağı yakalayamayacağını söyleyen Çiçersever, bu yönüyle de 'Kahve'nin Türk kültüründe büyük yeri olduğunu kaydetti. Kahve koleksiyonuna daha 10 yaşındayken başladığını belirten Hatice Çiçeksever şunları söyledi; "Ben Türkiye’nin ilk Kahve koleksiyoneriyim. Bu çalışmam Sinop-Samsun-New York-İstanbul-Sinop olarak halkasını tamamladı. Koleksiyona Sinop’ta 10 yaşımda başladım, Samsun’da devam etti. Amerika’dayken bir kahve kitabı yazma gereği duydum ve kitap 15 yıl bekledi. Nihayet Dünya kadınlar Günü’nde Bir kadın vali desteğiyle Sinop’tan doğdu" dedi. 

VALİ HANIMA TEŞEKKÜR
Sinop'un Cumhuriyet tarihinde ki ilk kadın valisi olan Dr. Yasemin Özata Çetinkaya'ya da teşekkür eden Hatice Çiçeksever, "Cumhuriyet tarihinde Sinop’un ilk kadın valisi olan Sayın Yasemin Özata Çetinkaya’nın destekleriyle bu kitap hayata geçirildi. Sinop'ta göreve başlaması üzerine hayırlı olsun ziyaretine gittiğimde makamında tanıştığım sayın valimiz Dr. Yasemin Özata Çetinkaya ile daha sonrasında çeşitli kereler kahve eşliğinde çok keyifli sohbetler yaptık. Geçmişten bugüne Sinop'u konuştuğumuz bu sohbetlerde Sayın Valimiz Sinop'u tanımaktan bende kendisini tanımaktan çok mutlu olduk. Bu sohbetlerde Sinop'un geçmişi, yaşantısı ve çocukluk anılarımı en samimi duygularımla kendisi ile paylaştım. Sinop kültürüne ait geçmişten geleceğe taşınabilecek bazı fikirlerime değer veren ve Sinop'ta görev yaptığı süre içerisinde bu güzel düşüncelerin hayata geçirilmesi konusunda bir Sinoplu hassasiyetine sahip olacağına yürekten inandığım ayrıca böyle bir eserin ortaya çıkmasında beni cesaretlendiren Sayın Valimiz'e buradan teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Hatice Çiçeksever daha sonra Vitrinhaber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Serhat Özşahin'e imzalı 'Kahve Molası' kitabından hediye etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Özşahin'de, kitabın Sinop kültür hazinesine yapılan büyük bir katkı olduğunu belirterek, emeklerinden dolayı Çiçeksever'e teşekkür etti. 

Bir moda dergisinin açtığı yarışmada Türkiye Moda İkincisi de olan Eğitimci-yazar Hatice Çiçeksever'in çeşitli makale ve kitapları bulunuyor.  
 
Editör: Vitrin Haber