Sinop İl Müftüsü Mustafa Erkan, Türkiye Diyanet Vakfı'nın 2015 yılında vekaletle kurban kesme başvurularının Sinop'ta da başladığını söyledi.

Erkan, yaptığı açıklamada, her yıl olduğu gibi bu yıl da Diyanet İşleri Başkanlığı  ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile hem yurt içi hem de yurt dışında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere vekaletle kurban kesimi programının devam ettiğini belirtti.

Son yıllarda vatandaşların Türkiye Diyanet Vakfı'na teveccühlerinin çok büyük oranlarda artış gösterdiğini ifade eden Erkan, "Ümit ediyoruz ki bu yıl daha da yüksek bir artışı yakalayacağız. Vatandaşlarımızın güvenine layık olmak için bütün dini ve sıhhi şartlara riayet ederek kurban kesim organizasyonumuzu gerçekleştiriyoruz. Dünyanın yardıma muhtaç hemen hemen bütün ülkelerinde yapmış olduğumuz bu faaliyetlerden de çok olumlu ve çok güzel tepkileri alıyoruz. İnşallah bu yıl ülkemizde ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızdan  vekaleten kurban organizasyonumuza iştiraklerini kabul edeceğiz. İnternet üzerinden, bankalar vasıtasıyla ve bizzat müftülüklerimize gelerek vatandaşlarımız bu kurban vekaleti organizasyonumuza iştirak edebilirler ve kendilerine her türlü yardım yapmaya hazırız" dedi.

Erkan, kurbanlarını vakıf aracılığıyla kestirmek isteyen vatandaşların 'kurban.diyanetvakfi.org.tr' adresinden online bağış yapabileceklerini belirterek bu yıl için yurt içinde 625 TL, yurt dışında 450 TL bedelle vekaletle kurban kesimi yapacaklarını sözlerine ekledi. 
Editör: Vitrin Haber