Diyanet işleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile “Kurbanını Paylaş Kardeşinle yakınlaş” sloganı çerçevesinde yurt içinde ve yurt dışında organize ettiği vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonunun tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
Sinop Kültür Merkezi Salonunda düzenlenen toplantıya Sinop İl geneli Din Görevlileri katıldı.

HEDEFİMİZ 2 BİN BAĞIŞ
Kefevi Camii Müezzin kayyımı Mustafa Kuş’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda bir konuşma yapan İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, vekalet yoluyla kurban bağışının bu yıl 2 bin adete ulaşmasını beklediklerini belirtti. Çelik; “Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakıf’ının 1993 yılından beri devam ettiği vekalet yoluyla kurban organizasyonu bu yılda “Kurbanını Paylaş Kardeşinle yakınlaş” sloganı ile başlamış bulunmaktadır. Sadece fakirlere et ulaştırmak değil görevimiz; kapalı kapıları açmak, kilitli kalpleri fethetmek, yaraları sarmak ve İslam'ın kardeşliğini yüreklere taşımaktır görevimiz. O yüzden bizler kilitli kalpleri fetih edebilmek, yaralı kalplere bir nebze de olsun merhem olabilmek ve islam kardeşliğini pekiştirmek için var gücümüzle gayret etmemiz gerekmektedir. 2018 yılında ilimizden vekalet yoluyla kurban bağışı bir önceki yıla nispeten yüzde 79’luk bir artış ile bin 188 adet olmuştur. Bu seneki hedefimiz ise 2 bin bağışa ulaşmaktır” dedi.

DÜNYANIN 143 ÜLKESİ 436 BÖLGESİNDE VEKALET YOLUYLA KURBAN KESİM ORGANİZASYONUNU DÜZENLENİYOR
Programda daha sonra söz alan Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Recep Sönmez, vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu tanıtımı ile ilgili sunum yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığının dünyanın 143 ülkesi 436 bölgesinde insanlara vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonunu düzenlediğini belirten Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Recep Sönmez, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın bu sene 500 bin adet vekalet yoluyla kurban bağışı hedeflediğini ifade etti. Sönmez; “Rasülullah (sav)Efendimiz bir hadis-i Şeriflerinde “Müslüman Müslüman’ın kardeşidir. Ona zulmetmez, yalnız bırakmaz. Kim kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah’ta onun ihtiyacını giderir.” Buyurmaktadır. Bizlerde açlık sefalet içerisinde yaşama mücadelesi veren, zulüm altında inleyen kardeşlerimizin yüzlerini bir nebze güldürmek için Diyanet İşleri Başkanlığı dünyanın 143 ülkesi 436 bölgesinde insanlara vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonunu düzenlemektedir. Kesim ve dağıtım yerlerini rastgele değil ülkenin ekonomik ve sosyal durumu, Afet, kıtlık, kuraklık, iç savaş gibi olumsuz şartlar göz önünde bulundurularak belirlenmektedir. Kurban etlerinin dağıtım işleminden önce dağıtım yapılacak yerler belirlenerek oradaki insanlara dağıtım yapılmaktadır. Geçmiş senelerde et dağıtımında kendisine et verilen toplulukların İslamiyet’i seçerek Müslüman olmaları defaten şahit olunan olaylardır. Rasülüllah (sav) Efendimiz ’in “Hayra delalet eden hayrı yapan kişi gibidir” buyurduğu üzere bizlerde kurbanlarımızla oradaki kardeşlerimiz ile yakınlaşmış, diğer insanlarla da kardeşlik bağı kurmuş oluyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın bu sene 500 bin vekalet yoluyla kurban bağışı hedeflenmektedir. Bu hedeflere sizlerin gayretleri ve çalışmaları neticesinde ulaşacağız” diye konuştu. 

Program, Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik’in Diyanet İşleri başkanlığı Müşaviri Recep Sönmez’e Sinop’a özgü kotra hediye etmesinin ardından sona erdi. 
vekalet yoluyla kurban organizasyonu tanıtım toplantısına Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Recep Sönmez,İlçe Müftüleri ve din görevlileri katıldı.

Editör: Vitrin Haber