Sinop’ta ikamet ettikleri bölgede kurulan baz istasyonuna tepki gösteren mahalle halkı,  mahkemenin istasyonların kaldırılmasına yönelik verdiği karar ardından istasyonların kaldırılmamasına tepki gösteriyor.  

Ada Mahallesi Karakum mevki Paşa Tabyaları üzerinde ki alanda kurulan 3 baz istasyonu için 2007 yılında hukuk savaşına başladıklarını belirten mahalleli, davanın lehlerine sonuçlandığını, ancak mahkeme kararının uygulanmadığını söyledi.

Mahale sakinleri; “Bizler Ada Mahallesi Karakum mevki Paşa Tabyaları üstünde 3 ayrı GSM şirketlerine ait kurulu bulunan baz istasyonları çevresinde evleri ve arsaları bulunan vatandaşlarız. Söz konusu iki baz istasyonunun kaldırılması için 17 kişi olarak 2007 yılında Sinop Asliye Hukuk mahkemesine açtığımız dava yargıtay aşamasından da geçerek; 3 şirkete ait baz istasyonu davası kesinleşmiş, iki baz istasyonunun bulunduğu yerden kaldırılmasına karar verildi. Bunlardan iki şirket tüm tebliğlere, geçen bunca zamana rağmen baz istasyonlarını kaldırmamakta, mahkeme kararını uygulamamakta. Bir şirket ise mahkeme kararından sonra baz istasyonunun bulunduğu yerden birkaç metre aşağıya 7 nolu parsele çekerek hile yolunu seçmiş, yer değiştirmesine rağmen İl Mahalli Çevre Kurulu kararına bile gerek duymadan kaçak olarak faaliyetine devam etmekte. Mağduriyetimizin giderilmesi için valiliğinizce, yargı kararı kesinleşmiş baz istasyonlarının kaldırttırılmasını, şu anda kaçak olarak çalışan şirkete gerekli cezai müeyyidenin uygulanmasını istiyoruz” dedi.

Editör: Vitrin Haber