TSK içerisindeki bir grup askerin gerçekleştirdiği darbe girişimi ardından demokrasi nöbeti sürerken, TÜGVA Sinop İl Temsilciliği yaptığı basın açıklamasıyla nöbete destek verdi. 

İlk olarak konuşan TÜGVA Sinop İl Temsilcisi Fatih Özcan, tüm vatandaşları alanlara davet ederek, meydanın boş bırakılmaması çağrısında bulundu. 

Grup adına açıklama yapan TÜGVA Yüksek Öğrenim Koordinatörü Ömer Aygül şunları söyledi; “15 Temmuz 2016 gecesi devletimizin içine sızmış olan hain FETÖ milisleri milletin vergisi ile alınan savunma silahları ile masum kolluk kuvvetlerimizin ve milletimizin kanını akıtmak suretiyle milletimizin iradesine kastetmiştir. Ancak Necip milletimiz her zaman olduğu gibi mevzubahis hakkın müdafaası olunca tanka, topa, tüfeğe, helikoptere ve uçağa aldırmadan göğsüne zırh gibi serdiği imanıyla canı pahasına bu darbe girişimini bastırmıştır. Şimdi bize düşen aziz şehitlerimizin, gazilerimizin ve başkumandanımızın emanetlerini yere düşürmemektir. Dosta güç veren zalime ve haine korku salan meydanlardaki itidalli, dik ve imanlı duruşumuzu başkumandanımızdan gelecek 2. bir emre kadar yılmadan, uyumadan ve yorulmadan devam ettireceğiz. Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralılarımıza Allah’tan şifalar diliyoruz. Yerlerin ve göklerin yaratıcısı olan Allah’ın emirlerini kanunsuz, hukuksuz ve zalimce verilen bütün emirlerin üstünde tutan necip milletimize ve kolluk kuvvetlerimize Allah’tan yardım diliyoruz” 

Bildiriyi toplu dua yaparak bitiren Türkiye Gençlik Vakfı tüm Sinop halkını demokrasi nöbetine davet etti.
Editör: Vitrin Haber