AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Sinop kent meydanı projesi kapsamında yıkımı gerçekleştirilecek olan valilik binasının yeni lokasyonu ile ilgili yürütülen çalışmalar hakkında gazetemiz Vitrinhaber’e bilgi verdi. Proje kapsamında ilk olarak kendilerince bir planlamanın yapıldığını ancak yeni öneri ve tekliflerin gelmesi üzerine bu planda değişikliğe gidildiğini belirten AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, şu an valilik binası ile ilgili Sinopluların erişiminin en rahat olacağı lokasyonun tespiti için çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Maviş; “Biz aslında önce bir planlama yapmıştık. Kamuoyundan bir takım yeni öneri ve teklifler gelince yerle ilgili kanaatimiz tam şekillenmemiş oldu.

Dolayısıyla yeni valilik binamız en uygun yeri tespit ettiğimizde valilik binası ile ilgili çalışmaya başlayacağız. İçişleri bakanımız zaten konuyu biliyor, hükümet binamız ve valilik binamızın yapılışı ile ilgili herhangi bir kaynak problemimiz ve yatırım programına alınması ile ilgili problemimiz yok. Önemli olan Sinopluların erişiminin en rahat olacağı bir lokasyonu doğru tespit edebilmek. Ancak şunun çalışmasını da yapıyoruz bu arada, geçici olarak yeni valilik binamız yapılana kadar mevcut valilik binamızın vatandaşlarımızın erişimine olumsuz etkisi olmayacak geçici yerlere taşıyabilir miyiz? Böylelikle meydan projemizin birinci etabı bitmeden hemen ikinci etabını yani valiliğin yıkılacağı alanı ekleyebilir miyiz bunun çalışmasını da şuanda yapıyoruz. Eğer valiliğimizi geçici olarak yeni binamız yapılana kadar başka yerlere taşıyabilirsek, başka binaya ya da binalara o alanı da meydan projesinin ikinci etabı olarak devreye koymuş ve böylelikle projeyi de bütün bir şekilde ortaya koymuş olacağız” dedi.

İMAR PLANI İLE İLGİLİ ÜZERİMİZE DÜŞEN NE VARSA YAPMAYA HAZIRIZ
Sinop’un adeta kanayan yarası olan imar planı sorunu ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, imar planında yasal sorumluluğun tamamen belediyede olduğunu ancak üzerlerine düşen herhangi bir şey olursa yapmaya hazır olduklarını söyledi. Maviş; “Kanunen yasal olarak imar planlarını yapma yetkisi belediyelerde. Özellikle belediye başkanlarımız bunu çok iyi biliyorlardır. Belediye ile ilişkisi olan arkadaşlarımız bunu çok iyi biliyorlardır. Dolayısı ile bu süreçte belediye başkanımızın veya şehrimizin bu konuda hükümetle ilgili talepleri konusunda yapabileceğimiz ne varsa yapmaya çalışıyoruz.

1/25.000'lik planlarla ilgili bizden sayın belediye başkanımızın talepleri olmuştu. Biz bu talepler doğrultusunda hem Çevre Bakanımızla hem Mekansal Planlama Genel Müdürümüzle yani ilgili Genel Müdürümüzle belediyeyi buluşturduk. Mekansal Planlama Genel Müdürümüzü Sinop'a davet etmek suretiyle, sayın bakanımızın talimatıyla Sinop'ta Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünde Valimizin başkanlığında belediye bürokratlarının ve ildeki ilgili bürokratların katılımıyla 1/25.000'likle ilgili bir çalışma yapıldı. Orada bir yol haritası çıkartıldı belediyemizin tamamlaması gereken. Bunlar tamamlanmış olabilir şuanda. Bunlar tamamlandığında 1/25.000'likle ilgili bir sıkıntı yok.

Ama 1/5.000’lik imar planı tamamen belediyenin yetki ve sorumluluğunda olduğu için burada Çevre Bakanlığı veya bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Ama buna rağmen bizimle ilgili bir ihtiyaç hasıl olur bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız. Sinop'un çıkarına, yararına olan hususlarda herhangi bir siyasi ayrımcılık yapmaksızın bir anlayış geliştiriyoruz. Çünkü Sinop hepimizin, bu açıdan konu birazda belediyenin uhdesinde olan konulardan biri. Ama dediğim gibi biz kendi açımızdan bizimle ilgili olabileceğini düşündüğümüz kısmın konusunda belediye başkanımızla da konuşarak Mekansal Planlama Genel Müdürümüzle bir araya getirerek bir çalışma yaptırdık, sanırım bugünlerde tamamlanmış ya da tamamlanacak durumdadır. Tamamlandığında onayını vereceklerdir, ben bu işlerden çok iyi anlamam ama 1/5.000'lik plan 1/25.000'lik planın onaylanmasına endeksli olarak süreçle ilgili bir çalışma değil. Eski 1/25.000'lik projeye göre de yürütülebilir bu çalışma bildiğim kadarıyla. Onun dışında geri kalanı belediyenin uhdesinde bize bir şey düşmüyor, düşerse biz yapmaya hazırız” diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber