Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya ve Belediye Başkanı Baki Ergül, Anadolu Ajansı (AA) tarafından düzenlenen "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

Vali Çetinkaya, makamında, AA fotomuhabirlerinin yurt içi ve yurt dışında çektiği fotoğraflardan oluşan seçkiyi bilgisayarda inceledi.
Tercihlerini haber kategorisinde yer alan fotoğraflardan yana kullanan Çetinkaya, Berk Özcan'ın "Sığınmacıların Edirne'de Bekleyişi" ve Fırat Yurdakul'un  "Çatışmadan Kaçan Suriyeliler" fotoğraflarını oyladı. 

Bu görevinin yanında aynı zamanda bir anne olduğunu ifade eden Vali Çetinkaya, "Fotoğrafların hepsi birbirinden değerli eserler ama bir anne olarak çocukların yer aldığı fotoğraflardan yana tercihlerimi kullandım" dedi. 
Başkan Ergül de Issam Rimawi'nin "İsrail'de Gözaltıya Direnen Aile" ve Özge Elif Kızıl'ın "Yunanistan'daki Sığınmacılar"  fotoğraflarına oy verdi.
Her iki fotoğrafta yaşanan acı ve dramın gözler önüne serildiğine işaret eden Ergül, "Bu zulmü yapan insanlar, sanki kendilerine hiçbir şey olmayacağını düşünüyorlar. O açıdan her iki fotoğraf çok anlamı" ifadelerini kullandı.
AA
Editör: Vitrin Haber