Gırgır ve Trol ağları ile avcılık faaliyetinde bulunan balıkçılar için 15 Nisan 2019 tarihinde başlayan genel av yasağı, gırgır yöntemiyle avlananlar için 1 Eylül’de, trol yöntemiyle avlananlar için 15 Eylül 2019 da sona erecektir. Yeni av sezonunda ilimizde 444 tekne ve bu teknelerde çalışan yaklaşık 2445 balıkçımız ‘’Vira Bismillah’’ diyerek avlanmaya başlayacaktır.

 Çok çeşitli balık popülasyonlarına sahip olan Ülkemiz yılın her döneminde tatlı ve tuzlu sularda yenilebilen balık türlerine ev sahipliği yapmaktadır. Sularımızdaki bu zenginliğin korunabilmesi, ekolojik dengenin sağlanabilmesi, su ürünlerinin korunması ve balık avcılığında sürdürebilirliğin sağlanması amacıyla uygulanan balık avcılık sezonu yasağı, 01 Eylül 2019 tarihi itibariyle son bulmaktadır.

 Su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir işletilmesi bakımından, avcılıkla ilgili getirilen kurallara uyum büyük önem taşımaktadır. Uygun avlanmanın temini için Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz denetimlerine yeni sezonda da artırarak devam edecektir. Balıkçılarımızın bu düzenlemelere uygun avcılık faaliyetinde bulunmaları, hem kendi menfaatleri hem de kaynaklarımızın sürdürülebilir işletimi bakımından önem arz etmektedir.

Balıkçılarımız tarafından bin bir emek ve zahmetle sofralarımıza getirilen, özellikle çocukların gelişiminde, erişkin insanların sağlıklarının korunmasında ve sürdürülmesinde sayısız faydaları olan su ürünlerini, halkımızın bol bol tüketmesini tavsiye ediyoruz.
 2019-2020 balıkçılık sezonunun balıkçılarımız için bol ve bereketli olmasını diliyorum.

Editör: Vitrin Haber