Boyabat Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programına katılan Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, vatandaşlarla birlikte iftar açtı.

Boyabat Belediyesi tarafından Yıldız Mahallesinde düzenlenen Ramazan Etkinliği ve İftar Programına katılan Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, “Buraya teşrif ederek sizlerle bir araya gelip bu manevi atmosferi yaşamak bizim için büyük bir mutluluk” dedi.

 “Her Mahallede bir iftar” sloganı ile mahallelerde Ramazan Etkinliği ve İftar Programı düzenleyen Boyabat Belediyesi son olarak Yıldız Mahallesinde iftar programı düzenledi.

Yıldız Mahallesi Seyit Bilal Caddesi üzerinde kurulan, ev sahipliğini Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı’nın yapmış olduğu Ramazan Sofrasına, Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Boyabat Kaymakamı Bilal Bozdemir, İlçe Garnizon Komutanı Erdal Uçar, daire amirleri ve mahalle sakinleri katıldı.

Düzenlenen iftar organizasyonunda bir konuşma yapan Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, düzenlenen etkinliğe katılan herkese teşekkür etti.  Ramazan Paylaşmak olduğunu ve paylaşmanın da bir ibadet olduğunu söyleyen Çakıcı; “Bu ibadeti bizlere vesile kıldığı için Cenab-ı Allah’a hamd ediyorum” dedi. Çakıcı; “Buraya gelerek dayanışma ve kaynaşmanın güzel bir örneğini gösterdiniz. Hepinizden Allah razı olsun. Bu akşam ki iftar yemeğinin verilmesine katkı sağlayan hayırsever işadamımız Sayın Osman Genç ve oğlu Abdullah Beye teşekkür ediyorum. Rabbim hayırlarını kabul etsin. Bu ibadetimize iştirak ederek bizleri onurlandıran Sayın Valimize huzurunuzda hoş geldiniz, şeref verdiniz diyor kendisine teşekkür ediyorum. Rabbim sizlerle bizleri inşallah ileri ki zamanlarda da böylesi bol ve bereketli iftar sofralarda buluştursun. Hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

Daha sonra söz alan Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, böylesi anlamlı bir organizasyonda bulunuyor olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Köşger; “Bizim medeniyetimizde bir kent olgusu, kentleşme şehirleşme olgusu vardır. Bu şehrin, medeniyetin en önemli unsurlarından birisi mahalledir. Burada yapılan iş, mahalle kültürünün yeniden canlanması için çok önemli bir hadisedir. Mahalle kültürünü ve bilincini yitirmeye başladığımız böyle bir dönemde, komşuluk ilişkilerinin yeniden canlandırılması adına böyle bir etkinliğin düzenlenmesi bizleri son derece sevindirmiştir.

Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen başta Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı olmak üzere, tüm belediye personeline ve siz katılımcılara teşekkür ederim. Ramazanlar, erişeceğimiz bayramlar, ülkemizde huzur ve mutluluğun yaşandığı günler olsun. Ramazan-ı Şerifiniz ve akabinde kutlayacağımız Ramazan Bayramınız şimdiden kutlu olsun. Rabbim birliğimizi ve diriğimizi bozmasın. Sizlerle birlikte bu devlet ebediyen var olsun. Hepinizi saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.

Konuşmalar sonrasında Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger ve beraberinde ki heyete, Boyabat Belediyesi tarafından Şıra ikramında bulunuldu.

Yemek sonrasında izleyiciyle buluşan Hacivat ve Karagöz gösterisi 7’den 70’e herkesin büyük beğenisini aldı. Program Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Bahadır Akbaş tarafından yapılan dua ile son buldu. 

Editör: Vitrin Haber