Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, Sinop’ta yürütülen pandemi tedbirlerine uyum süreci ile ilgili bilgiler verdi. Sinop’un Türkiye'de vaka sayısı en az olan 20 il arasında olduğuna dikkat çeken Vali Erol Karaömeroğlu, bu tablonun Sinoplu vatandaşların bu konudaki hassasiyetinin bir örneği olduğunu belirterek, tedbirlere ve kurallara daha çok dikkat edildiği takdirde sürecin hep birlikte sağlıklı bir şekilde atlatılabileceğini söyledi. Karaömeroğlu; “Sinop yaş ortalaması yüksek, yaşlı nüfusu çok olan bir ilimiz. Biz el birliğiyle yaşlılarımızı korumalıyız. Analarımız, babalarımız, dedelerimiz için bu tedbirlere ve kurallara uymalıyız.

Bu konuda farkındalık çalışmalarımız hızla devam ediyor. Denetimlerimiz artarak devam edecek. Biz Türkiye'de vaka sayısı en az olan 20 il arasındayız. Dolayısıyla tedbirlere ve kurallara daha çok dikkat etmeliyiz.

Ben geçenlerde bir vali olarak maskesiz bir fotoğrafa ihtiyaç duydum. İnanın şu ilde benim bir maskesiz fotoğrafım yok. Yani 24 saat maske ile yaşıyorum.

Onun için herkesi de bu kurallara uymaya davet ediyorum lütfen tedbirlere uyalım bu mücadeleyi birlikte kazanalım” diye konuştu.
 

Editör: Vitrin Haber