İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen genelge kapsamında, 81 ilde koronavirüs tedbirleri ile ilgili denetimler gerçekleştirildi. Sinop’ta da Vali Erol Karaömeroğlu ve protokol üyelerinin de katımlıyla gerçekleştirilen denetimlerde vatandaşlar maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaları konusunda uyarıldı. 

"Sağlık İçin Hepimiz İçin" sloganıyla gerçekleştirilen denetimlerde kent genelinde pazarlar, iş yerleri, marketler, toplu taşıma araçları, alışveriş alanları, lokantalar ve kafeteryalar, parklar ve plajlarda gerekli kurallara uyulup uyulmadığı kontrol edildi. 
Atatürk Caddesi üzerinde gerçekleştirilen denetimlere katılan Vali Erol Karaömeroğlu, Covid- 19 tedbirlerine yönelik işletmelerde sosyal mesafe kuralı, hijyen ve maske kullanımı zorunluluğuna uyulup uyulmadığını denetledi.
 İşletmeci, çalışan ve vatandaşlarla sohbet eden Vali Erol Karaömeroğlu, sosyal mesafenin korunması, maske kullanımı ve hijyen kurallarına uygun hareket edilmesi hususunda uyarılarda bulundu.

İNSANLARIMIZIN İÇİNDE BULUNDUĞU REHAVETTEN ÇIKMALARI GEREKİYOR
Gerçekleştirilen denetimlerin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Erol Karaömeroğlu, yaz aylarının da gelmesiyle birlikte vatandaşlar üzerinde oluşan rehaveti yok etmek ve koronavirüs tehdidini bir kez daha hatırlatmak için bu denetimi gerçekleştirdiklerini söyledi. Karaömeroğlu; “İçişleri Bakanlığımızın genelgesiyle bugün 81 İlde eş zamanlı olarak insanlarımıza maske takmak, salgın hastalık tedbirleri ile ilgili bilinç uyandırmak, eğitici olmak amacıyla bugün Türkiye çapında tüm Kurum Müdürlerimizle, Belediye Başkanlarımızla, Esnaf Odası Başkanlarımızla birlikte bilinçlendirme faaliyeti denetimi yaptık. Biliyorsunuz bu salgın yaz ayında insanlarımızda güneş ve sıcağın etkisiyle etkisi az olur diye bir algı vardı. Bunun yanlış olduğu anlaşıldı. Tüm dünyada vaka sayısının, hastaların artması bu bilginin yanlış olduğunu gösterdi. Onun için insanlarımıza, bu rehavetten çıkmaları için daha bilinçlendirmek için böyle bir denetimli uyarı yaptık. Olmazsa olmaz 3 kuralımızı asla bırakmamalıyız. Maske takmalıyız. Sosyal mesafeye uymalıyız ve el hijyenine dikkat etmeliyiz. Bu bizim salgınla mücadelede olmazsa olmaz 3 temel kuralımız. Biz Sinop olarak iyi durumdayız. Yaşlılarımız çok bilinçli.  Fakat  gençlerimizde  biraz rehavet var.  Onları da bu denetimlerle bilinçlendirmeye çalışıyoruz’’ dedi. 

Coronavirüs denetimlerine Vali Erol Karaömeroğlu’nun yanı sıra, Belediye Başkanı Barış Ayhan, İl Emniyet Müdürü Cahit Şahin, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Hakan Başakcı, İl Sağlık Müdürü Fatih Reyhanlıoğlu, Kurum Müdürleri ve  Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Mehmet Yüksel katıldı.


 

Editör: Vitrin Haber