Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde Sinop İnsan Hakları Kurulu üyeleri ile kahvaltıda bir araya geldi. Programa Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti'ni temsilen gazetemiz genel yayın yönetmeni Serhat Özşahin'de katıldı. 
Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen programda Sinop'a dair önemli konular konuşuldu. 

AKSAKLIĞA MEYDAN VERMEMEK İÇİN TİTİZLİKLE ÇALIŞIYORUZ
Vali Erol Karaömeroğlu, tüm yurtta olduğu gibi Sinop'ta da tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, insan temel hak ve hürriyetiyle ilgili bilinçlendirilmesini sağlamak ve bu alanda herhangi bir aksaklığa meydan vermemek için titizlikle çalıştığını söyledi. 
Birleşmiş Milletler Kurulu’nun 10 Aralık 1948 tarihinde İnsan Hakları Evrensel Bildirgesini kabul etmesi; İnsan haklarının uluslararası düzeyde korunmasına yönelik önemli ilk adım olması sebebiyle, 10 Aralık tarihi bütün dünya ülkelerinde “İnsan Hakları Günü” olarak kutlandığını hatırlatan Vali Karaömeroğlu, "İnsanlığın binlerce yılda ulaşabildiği demokratik ve çağdaş uygarlık düzeyinde; demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan hakları kavramları, temel evrensel değerler olarak öne çıkmıştır" dedi.

SON YILLARDA BÜYÜK ADIMLAR ATILDI
Vali Karaömeroğlu, "Demokrasi ve hukuk devleti anlayışının ön planda olduğu bütün demokratik ve çağdaş devletlerde olduğu gibi ülkemizde de, bireyin güvenliği ve insan haklarına büyük önem verilmektedir. Demokratikleşme ve hukukun üstünlüğünün sağlanabilmesi için vazgeçilmez unsurlardan biri olan insan haklarının korunması amacıyla da son yıllarda önemli adımlar atılmış, atılmaya da devam edilmektedir.

İlimizde de tüm Kamu Kurum ve kuruluşlarımız, yaratılmışların en şereflisi olan insanın temel hak ve hürriyetleriyle ilgili bilinçlendirilmesini sağlamak ve bu alanda herhangi bir aksaklığa meydan vermemek için titizlikle çalışmaktadır.
İnsan hakları konusunda, insana yaraşır bir şekilde yaşamın sürdürülmesi ve toplumsal huzur ve esenliğin sağlanabilmesi için devletin gösterdiği gayretli çalışmalar kadar, bireylerin de çevrelerindeki insanların hak ve hürriyetlerine, saygı ve hoşgörü göstermeleri de büyük önem arz etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle necip milletimizin ve bütün dünya toplumlarının 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününü içtenlikle kutluyor, toplumumuzda insan hak ve hürriyetlerinin, karşılıklı sevgi ve saygı duygularının yoğun olarak yaşanması temennisiyle, tüm Sinoplu hemşerilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Editör: Vitrin Haber