Mesajında 30 Ağustos Zaferinin; Türk milletinin büyük fedakârlıklarla verdiği istiklal mücadelesini, vatanseverlik ve kahramanlıklarla bütün dünyaya haykırdığı, önemli bir askeri başarı olmasının yanında milletimizin sarsılmaz azminin, sahip olduğu üstün iradenin, vatan ve millet sevgisinin, güçlü birlik ve beraberliğimizle sımsıkı kenetlendiğinin günü olduğunu belirten Vali Kemal Cirit, tüm Sinop halkının 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı. Vali Cirit mesajının devamında şu ifadelere yer verdi; “Anadolu insanının kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle, topyekûn verdiği onurlu bir mücadelenin eseri olan bu büyük zafer, Türk ulusunun kudret ve kahramanlığının bir göstergesi olmakla kalmamış, birlik ve beraberliğimizin ne kadar büyük ve sarsılmaz olduğunu da ortaya koymuştur. 
 
Ülkemizin bir kez daha büyük sınavdan geçtiği bugünlerde, şu çok iyi bilinmelidir ki, dünya var oldukça Türk milleti varlığından, birliğinden, dirliğinden ve bağımsızlığından asla taviz vermeyecektir. Şanlı ay yıldızlı bayrağımız bağımsızlığımızın timsali olarak göklerde dalgalanmaya devam edecektir.
 
Bin yıldır bu coğrafyada  nice düşmanları yenmiş, nice ihanet çetelerini çökertmiş olan, yüreği vatan sevgisi ve imanla dolu aziz milletimiz, “tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet” ilkesinden hareketle, bölücü terör örgütünün ve onun maşası haline dönüşen FETÖ’nün de üstesinden gelecektir. 
 
30 Ağustos Zaferi’nin 94’üncü yıldönümünde, Milli Kurtuluş Savaşı’mızı tarihte eşi benzeri görülmemiş bir zaferle taçlandıran, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin milletiyle bölünmez bütünlüğü için canlarını hiç düşünmeden feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun.”

 
Editör: Vitrin Haber