Vali Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Gelincik Ortaokulunda açılan dil sınıfında Türkçe Dersi alan yabancı uyruklu öğrencileri ve 8. Sınıf Yetiştirme Kursuna devam eden öğrencileri sınıflarında ziyaret etti.

Ziyarette Okul Müdürü Mehmet Özkan tarafından karşılanan Vali Çetinkaya ve İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, ziyaret sırasında okul ve okuldaki eğitim çalışmaları hakkında okul müdüründen bilgiler aldı. Sonrasında öğretmenler odasında öğretmenlerle sohbet eden Vali Çetinkaya 1. dönem TEOG Ortak Sınavında il sıralamasında birinci olan Gelincik Ortaokulu’nun idareci ve öğretmenlerini tebrik etti.

22 yabancı uyruklu öğrencinin Türkçe Dersi almakta olduğu sınıfı ziyaret eden Vali Çetinkaya, yabancı uyruklu öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilerin seslendirdikleri Türk Sanat müziği parçasını dinleyerek dil eğitimi konusunda göstermiş oldukları başarıdan dolayı öğrencileri kutladı.
Gelincik Ortaokulunda TEOG sınavına hazırlanan 8. Sınıf öğrencilerinin matematik, Türkçe ve Din dersi yetiştirme kurslarını da ziyaret eden Vali Çetinkaya; Gelincik Ortaokulunun TEOG birinci sınavında il genelinde birinci olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek önümüzdeki günlerde yapılacak TEOG 2. Sınavında da öğrencilerimizin başarılarının devamını diledi.

İl Genelinde halen 11 bin 852 öğrenci yetiştirme kurslarına katılıyor ayrıca Türkçe öğrenmek isteyen yabancı uyruklu kişilerin halk eğitim merkezine müracaat etmeleri durumunda okullarda da Türkçe kursları açılıyor. Bu kapsamda ilimiz merkezinde 171 yabancı uyruklu öğrenci halen dil kurslarında Türkçe eğitimi görüyor.
Editör: Vitrin Haber