Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'ni (MÜSİAD) ziyaret etti. 

MÜSİAD Sinop Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Vali Çetinkaya, Başkan Gökmen'den MÜSİAD çalışmaları hakkında bilgi aldı. 

Gökmen öncelikle olarak, hükümlüler ile sivil işçilerin birlikte çalıştığı dünyanın ilk fabrikası olma özelliğine sahip olan ve Sinop Açık Ceza İnfaz Kurumunda faaliyete geçen tekstil fabrikası hakkında bazı bilgiler verdi. 

Sinop turizminin geliştirilmesi noktasında önemli temas ve çalışmalarda bulunduklarını belirten Başkan Gökmen, çok sayıda ilin istifade ettiği halde Sinop'un şu ana kadar yararlanamadığı Arap turistlerin ilgisinin Sinop'a çekilmesi yönünde bir takım projelerinin olduğunu söyledi. Gökmen bu konuda MÜİAD'ın büyük networku olduğunu, bunun da önemli bir katkı sağlayacağını dile getirdi. Ahmet Hilmi Gökmen, amaçlarının Sinop turizmini dört mevsime yaymak olduklarını kaydetti.
MÜSİAD'ın çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirten Vali Özata Çetinkaya, Başkan Gökmen'in turizm noktasında ki düşüncelerine katıldığını ve özellikle Arap turistler için Sinop'un uygun olduğunu söyledi. Bu yönde kendilerinin de çalışmaları olduğunu belirten Vali Özete Çetinkaya, son olarak Uluslararası Dubai Turizm Fuarında Sinop'un tanıtıldığını hatırlattı. 

Dr. Yasemin Özata Çetinkaya daha sonra MÜSİAD özel defterini imzaladı. MÜSİAD'ın diğer bölümlerini de gezen Dr. Yasemin Özata Çetinkaya ziyaret sonunda MÜSİAD yönetimiyle hatıra fotoğraf çektirdi.
Editör: Vitrin Haber