Vali Dr. Yasemin Özata Çetinkaya beraberindeki İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaatin Serten, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Mehmet Yüzer, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, İl Genel Meclis Başkanı Şükrü Gündoğdu, Saraydüzü Kaymakamı ve Boyabat Kaymakam Vekili Yusuf Özbey, İl  Müftüsü Mustafa Erkan, İl Genel Meclis Üyeleri ve İl Özel İdaresi birim amirleri ile birlikte tesiste incelemelerde bulundu. 

2013 yılı Mayıs ayında üretime başlayan Bürnük  Taşocağı ve Konkasör  Tesisleri'nde incelemelerde bulunan  ve yetkililerden tesiste yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Çetinkaya,2016 yılı  yaz dönemi  iş çalışma sezonunun İlimizde  en iyi şekilde  geçmesini dileyerek, söz konusu hizmetlerin yapılmasında emeği geçen İl Özel İdaresi Genel Sekreterine, İl Genel Meclisi Başkan ve üyelerine  ve İl Özel İdaresi personeline teşekkür etti.

2013 yılında 32 bin 800 Metreküp, 2014 yılında 68 bin 700 metreküp, 2015 yılında 45 bin 700 metreküp malzeme üretimi gerçekleştirilen Boyabat Bürnük  Taşocağı ve Konkasör  Tesislerinde üretim seviyesinin artırılması için makine parkına 1 ekskavatör, 2 kamyon,1 lastik tekerlekli yükleyici takviyesi yapılarak  üretim hedefinin 110 bin metreküpe çıkarıldığını söyleyen İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Mehmet Yüzer, ilerleyen dönemlerde bu sayının da üzerine çıkmayı amaçladıklarını belirtti. Yüzer; “Tesiste üretilen malzemeler  yol üstyapı yapım bakım ve onarım işlerinde kullanılmakta olup, tesis coğrafi konumu itibari ile  Merkez İlçe, Gerze, Erfelek ve Dikmen İlçelerine  tamamen, Boyabat ilçesine de   kısmen, diğer İlçelere ise  dolaylı olarak hitap etmektedir.

Şantiye bünyesinde 1 adet 110luk sabit konkasör tesisi, 2 adet paletli ekskavatör, 1 adet yükleyici, 1 adet paletli delici, 2 adet damperli kamyon olmak üzere 7 adet iş makinası ve 1 adet servis aracı ile 11 personel görev yapmaktadır” dedi. 

 
Editör: Vitrin Haber