Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya tarafından 24 Kasım Öğretmenler günü kapsamında İl Merkezi ve İlçelerde görev yapan öğretmenler onuruna yemek verildi. 

Sinop Polis Evinde düzenlenen yemeğe AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Minoğlu, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Vali Yardımcısı Ali Yılmaz, İl Emniyet Müdür Vekili Yüksel Ateşoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Milli Eğitim Şu be Müdürleri Merkez İlçedeki Okul Müdürleri ile birlikte her okulun en genç ve en kıdemli öğretmenleri katıldı.
 
Hep birlikte yenen yemeğin ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan bir öğrencinin öğretmenine yazdığı şiiri okuyarak, her öğrencinin öğretmenin sevgisine ve ilgisine ihtiyaç duyduğuna değindi. Türkkan tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.
 
Sinop Milletvekili Nazım Maviş ise sınıf öğretmenlerinin bugün geldiği noktadaki önemini vurguladı ve tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.
 
Sınıf öğretmeninin bir anlamda hayatının sihirli değneği olduğunu belirten Vali Yasemin Özata Çetinkaya ise insanların hayatlarına yön veren tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı. Çetinkaya; “Sınıf öğretmenim benim hayatımın sihirli değneğiydi ve her başarılı insanın hayatında bir öğretmenin sihirli değnek vazifesi gördüğünü, bir role sahip olduğunu düşünüyorum. Başarılı insanların hayatına baktığımızda hep bir öğretmenin önemli bir etkisi var. Bu öğretmen; belki sınıf öğretmeni, belki din, belki matematik öğretmeni, o kişilere yön vermiş ve o kişinin hayatını değiştirmiş. Benim hayatımı da öğretmenlerim ve eğitim hayatım değiştirdi. Belki çok farklı bir hayat yaşayacakken aldığım eğitim sayesinde devletin bana verdiği bu imkân sayesinde bugün devletimizin 3. Bayan Valisi olarak Sinop’ta görev yapıyorum, gönül bu akşam burada tüm öğretmenlerle birlikte olmak isterdi ancak görev yaptığımız yerler büyüdükçe imkânlar ne yazık ki buna el vermiyor. Öğretmenlerimizi temsilen bu akşam buraya geldiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Benim nezdimde Sinop’taki her öğretmen beni yetiştiren öğretmenler kadar değerlidir hepsine kendi öğretmenlerim kadar borcumu ödemek isterim. Ben kendi öğretmenlerim adına sizlere teşekkür ediyorum, öğrencelerimiz adına teşekkür ediyorum. Kim hangi makama gelirse gelsin öğretmenlerimiz sayesinde bir yere geliyor. Benden kıdemlilerimin ellerinden benden kıdemsizlerin gözlerinden öpüyorum. Hakkınızı ne olursa olsun ödeyemeyiz tekrar Öğretmenler Gününüz kutlu olsun” dedi.

Editör: Vitrin Haber