Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Sinop İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Merkezi’nde kullanılan kar paleti takılabilen lastik tekerlekli ambulansla yürütülen karla mücadele çalışmalarına katıldı.

Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Sinop İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Merkezi’nde kullanılan Pajero marka 4 çeker kar paleti takılabilen lastik tekerlekli ambulansın Erfelek ilçesine bağlı Değirmencili Köyünde yürüttüğü karla mücadelede çalışmalarını inceledi.

Sinop’ta son 30 yılın en şiddetli kışının yaşanması nedeniyle, palet takılarak kullanılmaya başlanan ambulansın çalışmalarını yerinde izleyen Vali Özata Çetinkaya, Sinop’ta bulunan personellere eğitim vermek için Van’dan gelen deneyimli 2 personel ve 112 Acil personelinden  araç hakkında bilgiler aldıktan sonra kar paletli ambulansa binerek aracın karla mücadele kapasitesini yerinde inceledi.
Vali Özata Çetinkaya'nın incelemelerine, Vali Yardımcısı Ali Yılmaz, Erfelek  Kaymakamı Murat Güneş, İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Gökhan Telatar  ve 112 Sağlık çalışanları katıldı.

Sağlık hizmetlerinin etkin yürütülmesi amacıyla, 2010 yılında  Sağlık Bakanlığı’nca Sinop’a  tahsis edilen kar paleti takılabilen ambulansların; Merkez İlçe, Gerze, Boyabat ve Dikmen İlçelerinde  kullanıma sunulduğunu belirten Vali Dr. Yasemin Özata Çetinkaya o tarihten buyana Sinop ve ilçelerinde ağır kış şartları yaşanmadığından dolayı ambulansların palet takılarak kullanma ihtiyacı doğmadığını söyledi. Vali Çetinkaya; “İlimiz Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Merkezi’nde kullanılan ambulans, Bu yıl İlimiz merkezde ağır kış koşullarının uzun süre devam etmesi nedeniyle ulaşılamayan  vakalara acilen müdahalede bulunmak amacıyla paletli olarak devreye sokulmuştur. Paletli kullanıma uygun  ambulans ile yol açma çalışması imkanı olmayan yerlerdeki hastalara yol açma çalışmasının yapılması beklenmeksizin ulaşım imkanı sağlanmıştır. Paletli araçlar herhangi bir dozer yada greyder çalışmasına gerek duymaksızın 50 cm’ye kadar kar olan yerlerde ulaşım sağlayabiliyor. Bu amaçla; Hastalara ulaşım konusunda herhangi bir aksamaya sebebiyet vermemek için  karla mücadelede palet takılarak kullanılabilen bu ambulanslar ağır kış koşullarında sağlık hizmetlerinin daha etkin yürütülmesini sağlamaktadır” dedi.
Editör: Vitrin Haber