Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya “Kadın hayattır” buluşmasına katıldı. 

Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun daveti üzerine Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu’nun katılımıyla İstanbul Kongre Merkezinde gerçekleştirilen ?Kadın Hayattır” buluşmasına katıldı.

Düzenlenen programda kadınların 8 Mart Kadınlar Gününü kutlayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, kadınların toplumsal yaşamdaki konumunu güçlendirmek için çalışmaya devam edeceklerini belirtti ve "Hep birlikte sloganımız sevgi olsun, hayat olsun, özgürlük olsun. Çünkü kadın hayattır, annedir, şefkattir, emektir, çalışandır, üretendir" dedi.
Programda söz alan Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ise "Nerede olursa olsun kadınlarımızın onuruna sahip çıkın. Kendiniz hiç bir şekilde ne kadınlarımıza ne çocuklarımıza şiddet uygulamadığınız gibi şiddet uygulayanı gördüğünüzde durmayın, müdahale edin ve kadına karşı şiddeti mutlaka durdurun" çağrısında bulundu.

“Kadın Hayattır” buluşmasına İstanbul Valisi Sayın Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş,  Kilis'te DAEŞ saldırısında şehit olan Yalçın Nane'nin eşi Seher Nane ile  Sare Davutoğlu'nun doğumunu yaptırdığı 7 aylık Mehmet Yalçın Nane'nin de aralarında bulunduğu şehit yakınları ile Mersin'de evine gitmek için bindiği minibüste öldürülen üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Özgecan Aslan'ın babası Mehmet Aslan ve ablası Beste Aslan da katıldı. Program sonunda Vali Çetinkaya Sare Davutoğlu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ile sohbet etti.

 
Editör: Vitrin Haber