Vali Yasemin Özata Çetinkaya, kar yağışının etkili olduğu bazı ilçelerde incelemelerde bulundu.

Ayancık ve Türkeli ilçelerini ziyaret ederek yetkililerden bilgi alan Vali Çetinkaya, vatandaşlarla da bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Ayancık Kaymakamlığı'ndaki kriz masası toplantısına katılan Çetinkaya, Sinop'ta en son 30 yıl önce böyle bir kar yağışı yaşandığını söyledi. 

Yağışın en çok Ayancık ve Türkeli ilçelerinde etkili olduğunu ifade eden Çetinkaya, şöyle konuştu:"Sinop’ta son 30 yılın en büyük kışı yaşandığı söyleniyor. 1985 yılında böyle bir kış yaşanmış. Bu kadar uzun süredir yaşanmayan bir kışta ilimiz açısından sevindirici olan can kaybı, önemli bir kaza, ciddi bir yaralanma olmaması. Buna en büyük etken okulların yeni yıl ve hafta sonu tatil olması, iş yerlerinin kapalı olması nedeniyle bir nebze de olsa bu sıkıntıların önüne geçmiş olduk. O anlamda Ayancık ilçemize de geçmiş olsun diyoruz. Ayancık bu durumu en yoğun yaşayan ilçelerimizden biriydi. Birtakım maddi hasarlar var ancak devletimizin eli uzun ve imkanları geniş. İnşallah telafi edilmesi, yaraların sarılması konusunda bizde elimizden ne gelirse yapacağız." 
Ayancık Kaymakamı Adem Keleş ise ilçede meydana gelen olumsuzluklar hakkında Vali Çetinkaya'ya bilgi verdi. 
Buradaki toplantının ardından Türkeli ilçesini de ziyaret eden Çetinkaya, burada da incelemelerde bulunarak, vatandaşlarla sohbet etti. 
AA

Editör: Vitrin Haber