Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Birleşmiş Milletler Günü kapsamında Sinop’ta öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerle kahvaltıda bir araya geldi. 

Vali Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, 24 Ekim Birleşmiş Milletler Günü nedeniyle Sinop Üniversitesinde öğrenim görmekte olan ülkemizin çeşitli illerinden  ve  Azerbaycan, Suriye, Somali, Etiyopya ‘dan gelerek ilimizdeki Gençlik Merkezinde düzenlenen çeşitli kurslara katılım gösteren üniversite öğrencileri ile sabah kahvaltısında bir araya geldi.
 
Gençlik Merkezinde düzenlenen kahvaltıda öğrencilerle sohbette bulunan Vali Çetinkaya daha sonra Gençlik Merkezinde gitar kursu alan öğrencilerin bulunduğu dersliğe giderek öğrencilerle sohbet etti, kursiyer öğrencilerin performanslarını dinledi.
Sabah kahvaltısına Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, Gençlik Merkezi Müdür Vekili Cengiz Keskin, Spor Şube Müdürü Ramazan Yılmaz, Tesisler Şube Müdür Vekili Süleyman Erdal, Okul Sporları Şube Müdürü Murat Altun ve Gençlik Merkezi liderleri katıldı.
7 bin 900 kayıtlı üyesi bulunan Sinop Gençlik Merkezinde  şu ana kadar açılan kurslara 400 yakın Üniversite öğrencisinin kayıt yaptırdığını söyleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, Sinop Üniversitesin de öğrenim görmekte olan bu öğrencilerin 98’i Suriye, Bosna-Hersek, Somali, Etiyopya, Azerbaycan, Gürcistan, Türkmenistan ve Özbekistan uyrukluğunu ifade etti. Açıkbaş ayrıca 2015 yılı Mart ayında hizmete giren Gençlik Merkezinde şu an 15 farklı kursun düzenlendiğini söyledi. 

Editör: Vitrin Haber