Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, aday öğretmen yetiştirme süreci kapsamında düzenlenen seminere katılan öğretmen adayları ile bir araya geldi. 

Sultan Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programda aday öğretmenlerle bir araya gelen Vali Dr. Yasemin Özata Çetinkaya geleceğin nesillerini yetiştirecek olan öğretmenlere görev yerlerinde başarılar diledi. Vali Çetinkaya’ya ziyareti sırasında Vali Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan ile İl Milli Eğitim Şube Müdürleri eşlik etti. 

17 Nisan 2015 tarihli ve 29329 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğine göre Şubat 2016 tarihinden sonra atanacak olan öğretmenlere altı aylık aday öğretmenlik süreci getirilmişti. 

2 Mart 2016 – 26 Ağustos 2016 dönemini kapsayan aday öğretmen yetiştirme sürecinin 1 Mart 2016 – 30 Haziran 2016 tarihine kadar olan bölümü dört gün sınıf ve okul içi, bir gün okul dışı faaliyetleri olarak planlandı. Her hafta Cuma günü yapılacak okul dışı faaliyetlerde aday öğretmenler; şehir kimliğini tanıma – kurumsal işleyiş – yanı başımızdaki okul – tecrübeyle buluşma – gönüllülük ve girişimcilik çalışmaları – mesleki gelişim ve kariyer konularında çalışmalar yaptı.  

Aday öğretmenlik sürecini istedikleri ilde geçirebiliyor olmaları sebebiyle Sinop’ta düzenlenen seminerlere 60 aday öğretmen katıldı. Sinop’ta düzenlenen seminerlerin tamamlanmasının ardından eğitim alan 60 aday öğretmenin 39’u Doğu ve Güneydoğu illerindeki görev yerlerinde çalışmaya başlayacağı, 21’inin öğretmenlik görevine Sinop’ta devam edeceği bildirildi. 
Editör: Vitrin Haber