Gerze Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi öğrencileri Kardeş Okul Projesi kapsamında Mardin Anadolu Lisesini ziyaret etmek üzere Mardin’e gitti. Program kapsamında gerçekleştirilen Valilik ziyaretinde eski Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz Gerzeli konukları ile yakından ilgilendi.

Her yıl 19-25 Mayıs tarihlerinde kutlanan gençlik haftası etkinlikleri kapsamında planlanan karşılıklı okul ziyaretleri ile Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesinden 11 öğrenci, 1 idareci ve 3 öğretmen 22-25 Mayıs 2014 tarihlerinde Mardin Anadolu Lisesini ziyaret edecek. Ziyaretlerin ilk gününde Gerze Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi ekibi Kardeş Okulları ve Mardin’in en eski okullarından olan Anadolu Lisesi tarafından karşılandı. Daha sonra Mardin Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Halil Güven’in rehberliğinde ilin tarihi, turistik ve kültürel mekanlarını gezen, Gerze Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi ekibi Sinop Valisi iken Mardin Valiliği görevine atanan Dr. Ahmet Cengiz tarafından Valilik Makamında kabul edildi. Vali Cengiz’in konuklarına gösterdiği misafirperverlik görülmeye değerdi. Konuklar yapılan
görüşmeden sonra, bir sonraki gün görüşmek üzere Valilik Makamından ayrıldılar. 

Gerze Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi ile Mardin Anadolu Lisesi arasında imzalanan protokole göre, yönetici öğretmen ve öğrencilerin, bilgilenme ve gelişimi, okullarındaki iyi örnek uygulamaların paylaşılması, ortak projeler ve sosyal etkinlikler yapılması ile eğitim öğretimin olumlu yönde etkilenmesi ve iç paydaşların evrensel ve ulusal değerler doğrultusunda, işbirliği dostluk barış ve hoşgörü paylaşımları amaçlanıyor. 

Editör: Vitrin Haber